Necrològiques

CULTURA

Mor Maria de Aragon, intèrpret d’un icònic personatge de la saga Star Wars

Va fer el paper del caçador de recompenses Greedo en el seu duel amb Han Solo

L’actriu canadenca Maria de Aragon (Montreal, 1942) ha mort als 81 anys, segons ha informat l’agència que la representava a mitjans del seu país. El seu gran moment de glòria va arribar gràcies a un petit paper a la primera pel·lícula de la saga Star Wars (1977).

Va interpretar el paper del caçador de recompenses de Tatooine Greedo, en una de les escenes més memorables d’aquell film, el moment en què Han Solo (Harrison Ford) entra a una cantina plena de fugitius, moment inspirat clarament en els westerns clàssics. Greedo acaba morint per un tret del seu rival però el seu nom sempre s’ha associat a la trilogia original.

George Lucas va contractar l’actriu després de quedar disgustat amb l’actuació de Paul Blake, amb el qual havia gravat l’escena per primer cop. L’actuació de la canadenca va ser més dinàmica i animada, tot i l’aparatosa i monstruosa disfressa que gairebé la deixa, com explicaria més endavant, sense aire.

A banda d’aquell petit paper, va participar en altres films de baix pressupost dels seixanta i els setanta com Para aquellos que se sienten jóvenes, Pesadilla bajo el sol i Love me like I do.El seu últim paper com actriu el va protagonitzar el 1991 a Guerras callejeras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.