Necrològiques

CULTURA

Tony Lo Bianco, icònic actor dels anys setanta a Hollywood

Va aparèixer a ‘The french connection’ i ‘Serpico’

L’actor nord-americà Tony Lo Bianco (1936, Brooklyn), intèrpret d’algunes de les pel·lícules més icòniques dels anys setanta a Hollywood, ha mort als 87 anys, segons ha anunciat l’emissora de ràdio WABC de Nova York.

Fill d’una família d’italians, va començar al seva trajectòria a Broadway però el salt al cinema el va convertir en un actor molt emblemàtic tot i que no va arribar a la condició d’estrella d’alguns dels seus companys de generació, com Al Pacino o Robert de Niro, que també eren de la zona de Nova York. Amb tot, el seu rostre va ser molt popular per la seva presència en icònics films com The french connection (1971), Serpico (1973), God told me to (1976) i Stony, sangre caliente (1978).

A la televisió el seu paper més rellevant va ser el que va protagonitzar a la sèrie Law & Order el 1992. Amb tot, el reconeixement de la crítica li va arribar per algunes de les seves actuacions teatrals. Va ser nomenat als Tony pel seu rol en l’obre A view from the bridge (1983) amb el qual va guanyar el premi del Cercle de Crítics. La seva última aparició en la pantalla va ser un petit paper en el debut cinematogràfic de Ray Romano: Somewhere in Queens (2022).

També va ser premiat pel seu treball humanitari i va ser el portaveu durant molts anys de l’Orde de Fills d’Itàlia a Amèrrca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia