Necrològiques

CULTURA

Mor als 35 anys la soprano Jodie Devos, gran promesa de l’òpera mundial

El càncer que tenia li va impedir debutar el febrer passat al Liceu en l’òpera ‘Un ballo in maschera’

Dol en el món de l’òpera. Jodie Devos (1988, Livramont, Bèlgica), una de les sopranos que més esperances havia generat els últims anys, va morir ahir a París als 35 anys a causa d’un càncer de mama que l’havia obligat ja fa un temps a cancel·lar totes les seves actuacions. Ho ha confirmat el Gran Teatre del Liceu, on la jove cantant havia de fer el seu debut el passat mes de febrer en l’òpera Un ballo in maschera

L’artista belga havia triomfat ja en els grans escenaris francesos. Va participar en la coneguda Olimpíada de Vivaldi del 2023, en motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de París. Havia fet gires , a més, per tot el món i havia gravat tres àlbums en solitari entre el 2019 i el 2022.

Després d’estudiar al seu país a Namur amb Benoît Giaux i Élise Gäbele, el 2013, va obtenir el títol de Màster en Arts de la Royal Academy of Music de Londres, on va millorar la seva tècnica amb Lillian Watson.

El 2014, es va unir a l’Acadèmia d’Òpera Còmica de París , on va participar a Die Fledermaus (Ida i Adèle) i Les mousquetaires au couvent de Louis Varney. També va actuar a la Wallonie Royal Opera en El Barber de Sevilla (Rosina) i Orpheus in the Underworld (Eurídice) i a l’Òpera de Montpeller, entre d’altres.

Més recentment, havia interpretat el paper protagonista a Lakmé a Tours, la Reina de la Nit a La flauta màgica dirigida per Christophe Rousset a la Philharmonie de París, i va cantar el paper d’Amour a Pygmalion de Rameau al Festival d’Innsbruck.

La cantant, que destacava pels seus aguts i la seva capacitat d’actuació, havia estat premiada dues vegades en el prestigiós concurs Reina Isabel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia