Necrològiques

POLÍTICA

Josep Enric Pons Grau, històric socialista i parlamentari europeu del País Valencià

Va ser l’impulsor i el primer director de la Mostra del Cinema Mediterrani de València

Dol en el socialisme dels Països Valencians. El conegut polític i professor Josep Enric Pons Grau (Tavernes de la Valldigna, 1948) va morir el passat 12 de juny als 75 anys. Va ser diputat al Congrés entre el 1983 i el 1986 i va ser escollit representant al Parlament Europeu en les eleccions del 1987, el 1989 i el 1994. També va ser conegut per la seva vinculació amb el cinema. Va ser un dels impulsors i el primer director de la Mostra del Cinema Mediterrani, que es fa a València, fins a la quarta edició.

Es va llicenciar en filosofia i lletres per la Universitat de València, on va participar en la fundació del Sindicat Democràtic d’Estudiants. Va treballar un temps com a professor de secundària als Salesians de València des del 28 de gener 1974.

Durant els últims anys del franquisme va ser un dels militants més actius del Partit Socialista del País Valencià. També quan aquest es va fundar amb el PSOE. Va formar part de la seva comissió executiva en els congressos del 1982, el 1994 i el 1997.

Al Congrés va ser vocal de les comissions de defensa i d’afers exteriors. Al Parlament Europeu, per la seva banda, va formar part del grup socialista i del Comitè de Relacions Econòmiques Exteriors. Va ser un dels membres de l’Assemblea que va signar els acords entre la Unió Europea i els estats africans, del Carib i del Pacífic.

El 1999 va tornar a la docència però va mantenir sempre la militància en el partit. La Generalitat li va lliurar el 2019 la distinció Joan Lluís Vives per la seva contribució a la construcció del projecte europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia