Necrològiques

SOCIETAT

Mor Joaquim Clavaguera, històric advocat i expresident del CV Calella

Havia estat homenatjat a Girona i Barcelona pels seus 50 anys de professió

El conegut advocat Joaquim Clavaguera Puigmiquel (1938, Banyoles) va morir dilluns als 86 anys. Va ser president del Club de Vela Calella (1993-2000) i un apassionat del mar i la Costa Brava. La cerimònia de comiat va tenir lloc dilluns a Barcelona.

Clavaguera va tenir una gran vinculació amb les comarques gironines. Tot i que va néixer a Banyoles arran de la Guerra Civil va anar a viure amb la família de la seva àvia a la Bisbal. Va fer el batxillerat a Girona i posteriorment es va graduar en Dret a la Universitat de Barcelona. Després de treballar uns anys en diferents bufets, va obrir el seu propi negoci a la capital catalana, centrat en dret civil i mercantil. També va treballar en el sector de l’administració de finques.

Amb tot, la seva gran passió, com reconeix el seu fill –Quim Clavaguera– va ser el mar i la Costa Brava. Va llogar una segona residència al barri de Sant Roc a Calella de Palafrugell. “De petit vaig començar a fer vela i ell es va implicar en la junta del club, que llavors presidia Teodor Serra. Quan va plegar, ell va passar a ser el president i va aconseguir que el club tingues en propietat el que es en l’actualitat la seva seu social.”

Va tenir embarcacions als ports de Llafranc i Palamós. “Vivia per sortir a navegar, fos hivern o estiu, i la persona que sempre la va acompanyar va ser la seva dona.”

Clavaguera, que va deixar de treballar coincidint amb la pandèmia, va ser homenatjat pels col·legis d’advocats de Girona i Barcelona pels seus 50 anys en la professió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia