Necrològiques

Bon viatge, Ana M. Sureda Gomis

Filla del Dr. Sureda, setena dels germans i amiga

Els comiats es fan des del dolor per la pèrdua d’una persona estimada, sigui quin sigui el teu vincle amb ella. Ens ha deixat l’Ana M., tenia 89 anys i era la setena dels onze germans fills del Dr. Sureda i Antònia Gomis, que quan els meus pares varen obrir, ells vivien a dalt on més tard van ser els nostres Salons Granja Mora. La mare explicava que era un goig veure tota la mainada amb els peus penjant al balcó, tots rossos i amb els ulls blaus.

Germans i germanes varen treballar en institucions de la nostra ciutat, motiu pel qual han estat gent coneguda i apreciada. Els pares varen establir el seu nou domicili on hi ha l’hotel Condal, per això en Joan i en Martí varen obrir el Jumar, lloc de molta afluència pel jovent de la ciutat. l després dels pares, l’única filla que va quedar en els pisos del costat va ser l’Ana M. No fa gaire va caure i va haver de prendre la decisió d’anar a un lloc on la poguessin cuidar bé.

Ella havia treballat al Col·legi d’Arquitectes i dels germans, potser, era la que més havia vist. En Joan, traspassat no fa gaire, va ser un dels fundadors del grup d’havaneres Terra Endins.

Ana M., saps que em vas fer un regal molt especial fa poc. Vaig trucar-te i preguntar si volies parlar amb mi. Em vas començar a fer recordar aquell viatge tan maco que vas fer, per això t’he posat “Bon viatge”, perquè aquest que ara has emprès per anar a la casa del pare serà com aquell o encara millor.

Ana M., no paraves de parlar, tenies una veu dolça, em vas dir que donés records als teus germans i et truqués cada dia. Ho vaig fer, però al final ja no va ser possible, no estaves bé.

Ana M., t’han dit adeu amb una bonica cerimònia a la parròquia del Mercadal. Tenies els germans, nebots i família i amics. La Dolors t’ha dit adeu des de casa, com jo.

Ana M., quan arribis a dalt la carena trobaràs els pares, set germans, envieu forces a en Jesús, la seva esposa, en Martí, el petit, la Dolors, la gran, la número u que diu ella, com es pot veure a la foto on esteu tots aquí. En aquests moments tots necessitem ajuda i si és des d’allà serà especial.

Descansa en pau.

*Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.