Necrològiques

societat

Jordi Candela Ollé, conegut activista i militant de Vilanova i la Geltrú

Va morir aquest dimarts als 67 anys mentre feia una ruta de senderisme a Osca

L’activista i militant vilanoví Jordi Candela Ollé, conegut popularment com a Candela, ha mort aquest dimarts a l’edat de 67 anys mentre feia una ruta de senderisme a Osca. Segons informa el mitjà Eix Diari, la Guàrdia Civil va rebre un avís cap a dos quarts de vuit del vespre, quan uns excursionistes que estaven fent ruta per la zona van informar que hi havia una persona inconscient i amb convulsions en una senda denominada Caminito del Cielo. Candela va ser evacuat a través d’una grua i va ser traslladat en aeronau a l’heliport d’As Penyas de Riglos. Un cop allà, va ser atès per personal mèdic del centre sanitari, que va intentar reanimar-lo sense èxit.

Veí de Vilanova i la Geltrú, Candela va començar la seva militància durant la dictadura franquista a la Joventut Comunista de Catalunya i al PSUC i va ser una figura molt activa en la lluita per la democràcia a l’Assemblea de Catalunya, en la lluita sindical a Comissions Obreres i en el teixit associatiu de la seva ciutat. Anys més tard, amb la ruptura del PSUC, va entrar a militar al Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC), on va continuar el seu activisme davant les injustícies socials i polítiques. També va ser militant d’Esquerra Unida i Alternativa, formació política de la qual va ser candidat a l’alcaldia a Vilanova i la Geltrú l’any 1999. Va formar part de SOM VNG, de Garraf per la República, del Casal d’Amistat Cuba-Garraf i de Cafè Caliu. Col·laborava, a més, amb la PAH i amb 500x20 i participava a l’Assemblea pels Drets Socials.

A banda de la seva vinculació amb el món de la política, Candela també va tenir una gran implicació en tot tipus d’entitats i moviments socials de Vilanova. En aquest sentit, segons expressa el PCC del Garraf en un escrit publicat a Eix Diari, es podia veure Candela “en tots els desnonaments, estant a primera línia per evitar que la gent es quedés sense sostre”. “Se’l podia veure en qualsevol activitat de recuperació de la memòria, en cada manifestació i concentració. La seva va ser una vida de compromís, formant part de moltes iniciatives i associacions i implicant-s’hi”.

Davant la seva pèrdua, alguns partits han mostrat el seu condol a través de les xarxes socials, com és el cas de Junts per Vilanova i la Geltrú: “Tot el nostre suport i amor per la família i amistats més properes de l’activista vilanoví Jordi Candela Ollé.” La CUP, per la seva banda, ha piulat que l’activista era “company de mil espais i mil lluites” i que “es trobarà molt a faltar la seva presència arreu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia