Necrològiques

societat

El periodista català Víctor Paredes, corresponsal de RNE a Washington

El professional, de 45 anys, havia estat corresponsal a Rússia, Bòsnia i l’Azerbaidjan

Commoció en el món del periodisme. El periodista barceloní Víctor Paredes, corresponsal de Radio Nacional de España (RNE) a Washington, ha mort aquest dilluns a l’edat de 45 anys mentre treballava com a enviat especial de Ràdio 5. Així ho ha comunicat el Consell d’Informatius de RNE a través del seu perfil a X (antigament Twitter), que no ha donat més detalls de les causes de la mort.

“La seva mort deixa un buit immens en la nostra redacció i en els cors de tots els que vam tenir la sort de treballar amb ell”, assenyala el comunicat publicat a les xarxes socials per l’organització. “El seu llegat periodístic i el seu exemple de dedicació romandran per sempre amb nosaltres.” Durant la seva dilatada carrera professional, va ocupar, entre altres càrrecs, el d’editor de butlletins de Ràdio 5 i adjunt a les àrees d’economia i internacional.

“Tot això sense oblidar la seva passió per la música com feia dècades que demostrava a l’espai Música de Club i el seu compromís, entre altres coses, amb el naixement dels consells d’informatius”, afegeix el Consell d’Informatius sobre el periodista.

La seva trajectòria inclou nombrosos reportatges i cobertures d’esdeveniments internacionals importants. Abans de treballar als Estats Units, també havia estat corresponsal en altres països d’arreu del món, com ara Rússia, Bòsnia i l’Azerbaidjan.

Apassionat de la música i del FC Barcelona, en els últims anys Víctor Paredes havia destacat com a enviat especial a Washington, on cobria l’actualitat política nord-americana per a RNE. La seva última tasca periodística per a la cadena va ser el 22 de juliol passat, data en què Joe Biden va renunciar a ser el candidat demòcrata a les pròximes eleccions dels Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia