Necrològiques

SOCIETAT

Mor Paco Camino, el mític torero de la ‘correguda surrealista’ de Dalí

Considerat un dels més grans de la història va tenir un gran arrelament a Catalunya

El torero sevillà Paco Camino Sánchez (Camas, 1940), considerat un dels més grans de tots els temps, ha mort aquesta matinada als 84 anys deixant orfe als aficionats a la tauromàquia d’un dels seus grans ídols. Va ser un personatge icònic també a Catalunya, sobretot per l’espectacle que va protagonitzar a Figueres el 1961.

El director de cinema barceloní Jordi Grau i Solà el va incorporar en el repartiment de la seva segona pel·lícula El espontáneo (1964) perquè s’interpretés a ell mateix quan estava al cim de la seva popularitat. També va ser concunyat del recordat periodista, ninotaire i fotògraf d’El Punt Jordi Soler quan aquest va viure a Madrid. El germà de Paco, Joaquín, va morir el 1973 a Barcelona a causa d’una cornada.

El gran moment de Paco Camino a Catalunya va ser la seva participació en la “correguda” que es va fer en honor a Salvador Dalí a Figueres el 12 d’agost del 1961. Tot l’espectacle va ser programat i venut com un xou “surrealista” que es faria seguint molts dels preceptes de l’artista, que va proporcionar 32 pals que subjectaven unes banyes i uns molins de vent dissenyats per ell mateix amb la presència del seu inconfusible bigoti. Camino, que era el principal nom del cartell, va sortir a espatlles de la plaça.

El banyolí Salvador Boix, reconegut crític tauromàquic, va admetre en una entrevista el 2009 a El Punt que als anys seixanta les grans figures a la Monumental de Barcelona eren el mateix Camino, Curro Romero, El Viti i El Cordobés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia