Necrològiques

CULTURA

Mor Rafel Agulló, músic, bateria i compositor de referència a Menorca

Va formar el recordat grup Harlem amb Joan Bibiloni i Tomeu Penya

El conegut músic i compositor Rafel Aguiló Roca (Manacor, 1952), tot un mestre de la bateria, va morir dijous als 72 anys, segons va confirmar la revista 07500. Va patir, segons explica el mitjà, una insuficiència respiratòria causada per la covid. Aguiló era considerat un dels millors músics manacorins de la història.

Dos dels seus principals amics i col·laboradors van ser Joan Bibiloni i Tomeu Penya, amb els quals va formar part del grup de jazz i de fusió Harlem a final dels anys seixanta. Abans, amb el mateix Bibiloni, amb el qual va compartir pis durant un temps, i Tomeu Matamalas havia fundat Los Lagartos, quan encara no eren professionals.

Més endavant també va ser el bateria dels grups Grupo 15 i Beta, amb els quals va gravar diversos àlbums de pop. També va ser professor i va col·laborar amb diversos artistes internacionals de diferents estils, com ara la britànica Gilli Smyth, amb la qual va gravar el tema I Am a fool de l’àlbum Mother (1978).

Aguiló, considerat tot un virtuós, va començar a tocar la bateria dotze anys. Als setze ja tocava el piano i va fer classes amb diversos professors, com Aldo Daviglia, Stanley Spector i Miquel Segura. Va compondre també una sèrie de peces inspirades en la música clàssica que el pianista Andreu Riera va gravar el 2008 en el disc Vora mar, una experiència que repetiren el 2008 en l’obra Cinema per a tres ,produïda per Bibiloni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.