Necrològiques

Política

Dol a Cervera per la mort de l’exalcalde i antic diputat Salvador Bordes

Va ser president del Consell Comarcal de la Segarra i batlle de Montoliu de Segarra

El polític Salvador Bordes i Balcells (Montoliu de Segarra, 1949), que va ser alcalde de Cervera entre el 1999 i el 2007, ha mort avui a Lleida als 74 anys, segons ha informat la Paeria. També va ser president del Consell Comarcal de la Segarra (2003-2004), diputat al Parlament de Catalunya entre el 2011 i el 2012 i alcalde del poble on va néixer, Montoliu de Segarra, entre el 1983 i el 1999 durant quatre legislatures.

L’Ajuntament de Cervera ha decretat dos dies de dol i la bandera de la vila onejarà a mig pal en l’edifici de la Paeria. La sala de plens acollirà la capella ardent de l’antic batlle, un home molt estimat al municipi.

Bordes va militar des de jove a Convergència Democràtica de Catalunya. Va ser de fet, president del seu comitè executiu a la Segarra des del 1992. A la Diputació de Lleida també va tenir un paper rellevant. Va ser-ne vicepresident i vicepresident segon en diferents etapes. Al Parlament va ser portaveu del grup de CiU en la Comissió de Peticions.

El president del Parlament, Josep Rull, que va ser company de partit de Bordes, ha recordat la seva figura en una piulada a X: “Va ser un grandíssim servidor públic i patriota català.” Rull també ha assenyalat que el poble de Bordes, Montoliu de Segarra, també era el deu sel avi.

En l’àmbit professional abans de fer el salt a la política va treballar a l’explotació agrícola de la seva família. Era un gran aficionat al futbol, esport que va practicar en l’EF Cervera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.