Necrològiques

política

Mor Marié-Josée Roig, reconeguda política nord-catalana

Va ser alcaldessa d’Avinyó i ministre en el govern de Jacques Chirac

La professora i política nord-catalana Marié-Josée Roig (1938, Perpinyà), que va ser alcaldessa a la vila provençal d’Avinyó (1995-2014), va morir ahir als 86 anys, segons han confirmat mitjans francesos. El 2007 va ser condecorada pel President de la República, Jacques Chirac, amb la insígnia d’oficial de la Legió d’Honor.

Roig, tot i que va fer carrera política fora del Rosselló, va estar vinculada a Perpinyà en la comunitat catalanista. Va llicenciar-se en Lletres a Montpeller. Va començar la seva trajectòria com a consellera municipal a Avinyó entre el 1993 i el 1997 a les files del partit conservador francès, Reagrupament per la República.

El 2004 va ser nomenada ministre de Família i Infància després d’uns mesos com a delegada d’Interior. Va accedir a l’Assemblea Nacional el 1993 com a diputada de Valclusa, on s’hi va mantenir fins al 2012. Va ser la presidenta de la metròpoli coneguda com el Gran Avinyó entre el 2001 i el 2014. El 2002 va formar part de la Unió per un Moviment Popular, partit que va donar suport a la candidatura de Jacques Chirac a les eleccions del 2002.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia