Necrològiques

cultura

Monique Jacot, dona pionera en el món del fotoperiodisme

Les seves fotografies humanistes van ser publicades en mitjans d’arreu del món

L’artista francòfona Monique Jacot, coneguda pel fet de ser una de les pioneres en el fotoperiodisme femení i considerada una de les fotògrafes suïsses més importants, va morir dimarts, 6 d’agost, a l’edat de 90 anys, segons recull el mitjà francès Le Temps.

Nascuda l’agost del 1934 a Neuchâtel, va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis de Vevey. Quan va acabar, de seguida va començar una carrera professional en la premsa com a fotoperiodista. El seu treball es va publicar tant en revistes suïsses com internacionals, entre les quals destaquen Camera, Die Woche, Elle, Geo, Schweizer Illustrierte, Stern i Vogue. Al llarg de la seva carrera, va explorar diferents gèneres fotogràfics. Amb diverses sèries sobre els treballadors de les fàbriques, les dones rurals i les manifestacions feministes, incloent-hi la vaga de dones del 1991, Jacot va documentar meticulosament al llarg de la seva trajectòria professional els aspectes de la vida, especialment els que estan relacionats amb la condició femenina.

En paral·lel al seu fotoperiodisme, l’artista també va produir una gran quantitat d’obres en què es reflecteix la seva recerca artística. En reconeixement de la seva contribució de tota la vida a les arts visuals, va rebre el conegut Gran Premi Suís de Disseny en la categoria de fotografia el 2020. Dos anys més tard, el 2022, el museu Photo Elysée li va dedicar una exposició a Plateforme 10 de Lausana que va estar oberta fins al setembre d’aquell any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia