Necrològiques

societat

Antonio Ruescas, històric del moviment associatiu dels discapacitats a Alacant

Va fundar l’associació Amif Villena, que s’ha convertit en l’entitat referent de la zona

El vicepresident de la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe) d’Alacant i president de l’Associació de Persones amb Discapacitat Física de Villena i Comarca (Amif), Antonio Ruescas, ha mort aquest dimecres, 14 d’agost, a l’edat de 57 anys després d’una llarga malaltia, segons el mitjà valencià Levante-El Mercantil Valenciano.

Ruescas es va integrar en el teixit social de la discapacitat el 1999, amb la fundació de l’associació Amif Villena, que aviat es va convertir en entitat de referència a la zona. Va ser president de Cocemfe Alacant des del 2007 fins al 2023 i anteriorment havia ocupat el càrrec de vicepresident des de l’any 2000. El seu treball es va centrar en diversos àmbits, com ara la inclusió laboral, accessibilitat i autonomia personal. Aquests esforços es van materialitzar en diversos projectes, com ara els Centres Especials d’Ocupació Integrats a Villena i Actua, a Petrer, i la Fundació Juan Carlos Pérez de Santamaría, des d’on va impulsar el Centre d’Atenció Integral de Petrer per a persones en situació de gran dependència, unes instal·lacions pioneres al nostre territori.

En el camp de l’accessibilitat, Ruescas va ser sempre un defensor dels drets de les persones amb discapacitat des de diferents àmbits, com ara el transport adaptat, el turisme accessible i les platges accessibles, entre moltes altres iniciatives. Actualment estava involucrat en projectes d’accessibilitat, turisme accessible i comunicació de Cocemfe CV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia