Necrològiques

televisió

L’actor Julián Ortega, conegut per sèries com ‘Élite’ o ‘Cuéntame’

Tot i que va desenvolupar la seva carrera a la televisió, el teatre va ser la seva passió

Dol en el món de la interpretació. L’actor Julián Ortega, amb una llarga trajectòria en sèries de televisió com Élite, Cuéntame cómo pasó o La que se avecina, va morir ahir a l’edat de 41 anys, segons va informar la Unió d’Actors i Actrius a través d’un comunicat publicat a les xarxes socials, sense arribar a revelar la causa de la mort.

Nascut a Madrid el 1983, era fill de la també actriu espanyola Gloria Muñoz (coneguda per Mi querida cofradía o la sèrie Gran Reserva) i del director i actor José Antonio Ortega. Quan tenia només 12 anys, va debutar en el món del cinema a través d’un petit paper a El otro barrio, dirigida per Salvador García Ruiz. A partir d’aquell moment, va començar a interpretar personatges episòdics en sèries com Siete vidas o Policías, en el corazón de la calle, a les quals van seguir Gran Hotel,Velvet, Stamos okupa2, Cuéntame cómo pasó o Caronte, entre altres. Tot i així, el punt àlgid de la seva carrera va ser la participació en sis capítols de la primera temporada d’Élite, la coneguda sèrie de Netflix. Tot i que va desenvolupar part de la seva trajectòria en cinema i televisió, el teatre va ser la seva gran passió. Va ser director teatral de les obres Ira i Avatares de las máscaras, l’última obra de la seva carrera professional.

Abans de morir, va deixar rodada la pel·lícula Trompeta, encara per estrenar, i dirigida pel director de cinema Damián López Asla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.