Necrològiques

salut

Mor Anna Tresserra Rimbau, doctora i investigadora en alimentació i salut de la UB

La seva recerca es va centrar en estudis epidemiològics relacionats amb el consum de polifenols

La jove doctora i investigadora de la Universitat de Barcelona (UB) Anna Tresserra Rimbau (1985, Molins de Rei) ha mort avui als 39 anys després d’una llarga batalla contra el càncer, segons ha confirmat Polyphenol Research, el centre barceloní on ha treballat els últims anys. El rector de la UB, Joan Guàrdia, també ha publicat un emotiu missatge de condol: “Quina notícia més trista. L’Anna deixa una empremta impossible d’esborrar. Perdem una gran investigadora, però, sobretot, ens deixa una persona excepcional i molt estimada per tots.”

La jove investigadora va ser doctora en Alimentació i Salut (2014) per la Universitat de Barcelona (UB). Va estudiar Química (2008), Ciència i Tecnologia dels Aliments (2010), un màster de Química Analítica Avançada (2012) a la UB i un màster de Formació del Professorat d’Educació Secundària, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes (2017) a la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED).

Durant la seva tesi, va realitzar una estada a Harvard School of Public Health (Boston, USA) amb el professor Eric Rimm. Després de finalitzar el seu post-doctorat a la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb el doctor Jordi Salas, es va incorporar al grup com a professora lectora Serra-Hunter. La seva recerca es va centrar en diferents estudis epidemiològics i d’intervenció relacionats amb el consum de polifenols i la salut. Va ser professora a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació en el departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia, algunes de les seves grans especialitats.

La investigadora de Molins també va impulsar, al costat de Raúl Zamora, el programa Què i com menjar durant el càncer, produït per la Xarxa audiovisual Local (XAL) amb el suport científic i tècnic de la Fundació Alícia, l’Institut d’Investigació i Sanitària Pere Virgili i la UB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.