Necrològiques

religió

Mor Theresa Kane, la monja dels EUA que va desafiar Joan Pau II

El 1979 li va reclamar en un discurs que acceptés que les dones podien ser mossens

Una de les monges més populars dels EUA, la germana Theresa Kane (1936, New York City), va morir divendres passat als 87 anys, segons va anunciar la seva congregació, les Germanes de la Misericòrdia d’Amèrica. La religiosa va ser una líder en la reivindicació que les dones també podien ser ordenades com a capellans. El 7 d’octubre del 1979, en la primera visita de Joan Pau II als Estats Units, va fer un recordat discurs a Washington en què va demanar al papa, molt conservador, que la cúria tingués en compte que les dones també podien ser “ministres de l’església.”

Les seves paraules des d’aquell dia sempre la van acompanyar, sobretot entre els sectors més liberals i feministes de l’església catòlica. Va ser criticada pels religiosos més conservadors, que van considerar que va faltar el respecte al Papa. Un any després, el 1980, va ser guardonada per haver liderat la lluita de les dones dins l’església. “Les dones aspiren a servir l’església en rols que ara estan vetats. Vas expressar aquest anhel”, va dir l’editor de la revista Catholic, Mark J. Brummel.

Durant les sis dècades que va exercir com a religiosa va ser mestre, administradora d’un centre de salut i líder en nombrosos congressos. En la seva etapa universitària havia estudiat art, economia i un màster en història de les dones. Va fundar a Nova York un centre per a la pau i la justícia i va treballar en diferents centres de cooperació amb països de l’Amèrica Llatina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia