Necrològiques

cultura

Dol a Terrassa per la mort de l’actor i director teatral Robert Rué

Va ser el director de l’Esbart Egarenc en dues etapes i va dirigir Els Pastores al Social

El reconegut actor i director teatral terrassenc Robert Rué, exdirector de l’Esbart Egarenc, ha mort avui als 80 anys, segons ha avançat el Diari de Terrassa. Va néixer el 1944 al poble d’El Soleràs , a les Garrigues, però de ben petit es va establir al Vallès Occidental amb la seva família.

Rué ha estat un activista cultural de primer ordre. Va començar ballant sardanes de jove i amb 15 anys va ingressar a l’Esbart Egarenc, entitat que va dirigir en dues etapes diferents amb una pausa en què va ser el director d’un esbart a Cornellà. Posteriorment va encarregar-se de la direcció d’Els Pastorets al Social.

Va dirigir més de 25 obres, algunes per a la mainada, però d’altres com Truca un inspector, El criat de dos amos o Les mans brutes. També va formar part de l’equip de col·laboradors de Ràdio Nadal, l’emissora dedicada a la divulgació de continguts vinculats a l’activitat nadalenca que la mateixa entitat duia a terme. Es va convertir en una de les veus estables de Dotze homes sense pietat amb el grup Quadre de Veus de Radioteatre.

També era un gran aficionat a l’excursionisme i el senderisme. Formava part del Centre Excursionista on compartia excursions amb una colla d’amics. En l’àmbit professional va treballar com a tècnic en el sector tèxtil en diferents empreses de Terrassa i Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.