Necrològiques

Societat

Adeu a Jaume Soliguer, un dels grans activistes culturals de Lloret

El 2017 l’Ajuntament li va concedir el guardó Sa Gavina

L’activista social i cultural Jaume Soliguer (Lloret de Mar, 1941) i Cabruja, que el 2017 va rebre el guardó Sa Gavina per part de l’Ajuntament de la seva vila, va morir ahir als 83 anys, Va ser un home sempre vinculat a la vida cultural i social del municipi. Va ser un dels fundadors dels Amics de la Música i durant alguns anys membre de l’Obreria de Santa Cristina i de la de Sant Elm. També va formar part del Club Marina Casinet i va donar un cop de mà sempre que va poder en altres entitats.

El guardó que va rebre de l’Ajuntament és el més rellevant del municipi en l’àmbit de les arts i les lletres i es concedeix a persones que han contribuït decisivament en la cultura local. “Jaume Soliguer sempre ha estat vinculat a la cultura local i tots hem pogut gaudir d’iniciatives com l’exposició col·lectiva de pintors i el concurs de pessebres”, va dir l’alcalde, Jaume Dulsat, quan va lliurar el merescut premi.

A banda del seu rol en la vida musical, també va ser un dels impulsors de l’Associació de Pessebristes, membre actiu de l’Associació Pintors de Lloret i del Grup Amics de l’Arxiu. i directiu del Club Futbol Lloret als anys seixanta.

En una entrevista a Nova Ràdio Lloret, en el programa Veu pròpia. va recordar que l’Associació de Pessebristes va sorgir a través del consell parroquial, del qual ell mateix n’havia format part durant vint anys. “Ja de petit, amb els meus pares i el meu germà, vaig entrar en el món dels pessebres, soc un enamorat del pessebrisme i es pot dir que és molta part de la meva vida.”

També era molt aficionat a la pintura, una passió que li va sorgir quan ja era gran gràcies als consells d’un bon amic seu, Joan Tubella. Va poder exposar les seves pròpies obres al municpi. En l’àmbit professional va dedicar-se al món del turisme, en el conegut Hotel Sant Jaume, quan no havia arribat encara la massificació actual

Soliguer estava casat amb Montserrat Guix i Sobrebals, amb la qual va tenir cinc fills. La cerimònia de comiat tindrà lloc demà a les 11 a la parròquia de Sant Romà de Lloret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia