Necrològiques

societat

Mor David Bigas, un dels grans ornitòlegs catalans

El seu treball al delta va ser determinant en la publicació de l’anuari ornitològic

El reconegut ornitòleg David Bigas i Campas (Torelló, 1968), home clau en el desenvolupament del Parc Natural del Delta, va morir dissabte als 76 anys. Estava considerat un dels millors especialista en aus no només a Catalunya sinó a Europa. Va ser l’ànima dels censos anuals organitzats pel parc natural. Era anellador i guarda.

“Ens ha deixat en David. Des de l’ICO, amb molta tristesa, enviem el nostre més sentit condol a la família. Gran ornitòleg, i bon amic de tots nosaltres. Trobarem a falta una de les persones més carismàtiques de l’ornitologia catalana”, va publicar el grup ICOcells a les seves xarxes socials en reconeixement a la figura d’un dels seus membres.

Tot i que vivia als Muntells (Montsià), on va fer el pregó de la Festa Major el 2017, no va perdre mai les seves arrels osonenques. El 1991 havia escrit en col·laboració amb altres autors el llibre Els ocells d’Osona amb pròleg de Miquel Martí i Pol.

La seva tasca també va ser rellevant en el primer Anuari ornitològic del Parc Natural del Delta, on es van comptabilitzar un total de 270 espècies d’ocells a l’àrea geogràfica compresa entre Alcanar i l’Ametlla de Mar. També va ser un dels impulsors del Birding Festival, un dels més importants que es fan a Europa en l’observació d’aus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia