Necrològiques

cultura

Mor John Cassaday, un dels dibuixants de referència de Marvel

Els seus dissenys del Capità Amèrica el van convertir en un il·lustrador de culte

Un dels grans il·lustradors del còmic modern, John Cassaday (1971), ha mort als 52 anys, segons ha confirmat la família a mitjans del seu país. Va ser considerat un dels millors dibuixants de la seva generació, sobretot per l’originalitat amb què va tractar personatges en sèries llegendàries com les de Planetary, Astonishing X-Men i Star Wars.Va ser premiat amb nombrosos dels principals guardons del gènere als EUA. Fa uns anys es va anunciar la seva col·laboració amb el director català Nacho Cerdà arran dels seus dibuixos de la sèrie Je suis légion,un projecte que finalment no va reeixir tot i que es va presentar en públic al festival de Canes el 2015.

El dibuixant va fer dissenys i històries senceres per les dues grans franquícies de súper herois del seu país, Marvel Comics i DC Comics. Va treballar al costat del conegut Josh Whedon, director cinematogràfic de dues de les parts d’Els venjadors.

De formació autodidacta, va convèncer del seu talent el seu primer editor, Mark Waid, després de lliurar-li personalment una sèrie de dibuixos en la convenció Comic-Con de San Diego el 1996. Va poder deixar la seva feina, en el sector de la construcció a Texas, i traslladar-se a Nova York on va aconseguir ràpidament molts encàrrecs. La seva feina en la saga dels coneguts X-Men el va fer molt popular entre els fans de la sèrie, sobretot pels seus dissenys de les històries del Capità Amèrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia