Necrològiques

cultura

Mor l’arquitecte Theodor Hauschild, clau en l’estudi de la Tàrraco romana

L’alemany va descobrir la inscripció llatina més antiga de la Península Ibèrica

El reconegut arquitecte alemany Theodor Hauschild (1929, Erfurt), que va ser una peça clau per l’estudi de la Tàrraco romana, va morir dimarts als 95 anys, segons ha confirmat l’Ajuntament de Tarragona. El consistori ha recordat la figura d’un personatge que va ser determinant en la configuració de l’actual zona arqueològica de la ciutat: “Va treballar intensament en la recuperació de monuments de Catalunya com la Muralla Romana i el mausoleu romà de Centcelles.”

El 1983 va descobrir a l’interior de la torre de Sant Magí la dedicatòria de la deessa Minerva: “M. Vibio Menrva”, la inscripció llatina més antiga de la península ibèrica.

El 1984 va ser nomenat doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona i el 1996 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. El 2008 va ser declarat fill adoptiu de Tarragona. El conseller de Patrimoni i Territori de la ciutat, Nacho García Latorre, ha lamentat, en el web de l’Ajuntament, la mort de Hauschild: “Tarragona li deu molt per la seva important tasca investigadora de la Tàrraco Romana. Ell és qui va definir i descobrir les 3 terrasses de la Part Alta: el Fòrum Provincial, el recinte de culte i el Circ. En definitiva, una gran pèrdua per qui va fer tant per la investigació de Tàrraco. Des de l’Ajuntament de Tarragona volem traslladar el condol a la seva família i amics”.

L’arquitecte es va formar a la Universitat Tècnica de Berlín (1956). Va treballar a Madrid en l’Institut Arqueològic Alemany i la seva especialitat van ser sempre les ruïnes romanes. Va fer excavacions al jaciment arqueològic de Munigua (Sevilla) i a la villa de Milreu, a l’Algarve. Va ser l’autor, entre d’altres obres, d’Arquitectura romana de Tarragona (1983) i, juntament amb Helmut Schlunk, La vil·la romana i el mausoleu constantinià de Centcelles (1986).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]