Necrològiques

societat

Mor Antoni Barat, històric president dels hostalers del Berguedà

L’empresari també va ser regidor a Berga i tenia un dels bars més populars de la vila

L’històric president de l’associació Hostaleria i Turisme de Berguedà, Antoni Barat i Jové (1947, Berga), ha mort als 76 anys, segons han confirmat diferents mitjans locals de la comarca. És recordat també per ser l’ànima del conegut Bar Celler La Tosca a Berga. Molts el coneixien, de fet, com el Toni de la Tosca.

L’empresari va entrar a l’associació d’hostaleria el 1995, quan encara era coneguda com el Gremi d’Hostaleria. Amb ell com a president, l’entitat va aplegar tot el sector turístic i va canviar de nom. En va ser el màxim dirigint fins al 2019.

Barat també va ser regidor de Convergència a la vila. Va entrar a l’Ajuntament el 1998 rellevant Pere del Amo. Va fer de regidor d’Ensenyament i Governació amb Jaume Farguell d’alcalde i en els posterior mandat va continuar en l’equip de govern ja amb Josep Maria Badia com a batlle (1999-2003).

L’Ajuntament de Berga, a través del regidor d’Urbanisme Aleix Serra, ha fet un comunicat expressant el condol per la mort d’una de les persones més apreciades del municipi: “Estem colpits i acompanyem en el sentiment a la família i amics i com a ajuntament volem tenir un reconeixement i un record com a persona que va formar part del consistori com a regidor.”

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest divendres a les 5 de la tarda al cementiri de Berga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia