Necrològiques

Cultura

Mor Tito Jackson, un dels integrants dels llegendaris The Jackson 5

La banda va triomfar als seixanta i als setanta fins que Michael Jackson va deixar el grup

El guitarrista i vocalista Tito Jackson (Gary, Indiana, 1953), un dels integrants dels llegendaris The Jackson 5, ha mort als 70 anys, segons han informat els seus fills al seu compte d’Instagram. El membre més famós del grup va ser Michael Jackson (1958-2009), que a partir del seu famós àlbum Thriller va ser considerat el rei del pop. The Jackson Five es van formar el 1966 i van tocar el cim el 1978 amb els discs Destiny i Triumph, del qual en van vendre tres milions de còpies als EUA i deu a tot el món.

Els altres membres del mític grup de música soul i pop van ser Jackie (1951), Jermaine(1954) i Marlon (1953), Amb el suport de Diana Ross i a través de la discogràfica de Detroit Motown (1969-1975) van esdevenir una de les bandes més populars de la seva època, sobretot per la jove edat dels seus membres. De fet, van avançar-se a un fenomen que triomfaria en el futur, les “boy band”.

Va ser el seu pare, que seria molt criticat pels seus mètodes, el que va introduir els fills en el món de la música. En el seu debut discogràfic ja van assolir un èxit formidable amb quatre cançons que arribarien els primers llocs de les llistes d’èxit dels EUA: I want you back, ABC, The love you save i I’ll be there.

Tito Jackson, que va ser el tercer dels deu fills de la família, va cantar la cançó We can change de world en el disc Victory tour del 1984, basat en la gira triomfal que els The Jackson, encara amb Michael Jackson, que ja havia publicat el seu disc més popular, en el grup. L’any següent Tito va participar en projecte USA for Africa per recaptar fons contra la fam al continent africà. Després de la gira del 1984, Michael va abandonar el grup per centrar-se en la seva carrera en solitari.

Fins fa poc havia continuat actuant amb alguns dels seus germans. Havia fet una gira amb Marlon i Jackie per Anglaterra i havia participat en el festival Fool in love a Hollywood Park a Califòrnia. També havia mostrat el seu talent com a guitarrista de blues en els darrers vint anys amb el seu propi segell o amb la B.B. King Blues Band.

En total, va gravar una dotzena d’àlbums amb The Jackson 5 i mitja dotzena amb The Jacksons. La seva única obra en solitari va ser We made it el 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia