Necrològiques

societat

Mor als 89 anys Maria Pujol, germana de Jordi Pujol

La cerimònia de comiat tindrà lloc dimecres al matí al tanatori de les Corts

Maria Pujol i Soley, germana del president Jordi Pujol, ha mort avui dilluns a Barcelona als 89 anys. Era la dona del reconegut advocat i historiador en economia i cofundador de Banca Catalana Francesc Cabana i Vancells, col·laborador d’El Punt Avui, amb el qual va tenir tres fills, Mariona, Francesc i Eulàlia.

La vetlla tindrà lloc aquest dimarts al tanatori de les Corts i la cerimònia de comiat es farà dimecres a 1/4 de 10 del matí al mateix tanatori.

Maria Pujol va ser la tercera filla del matrimoni de Florenci Pujol i Maria Soley. El germà gran era Jordi Pujol (94 anys). La mort de la germana del president ha arribat pocs mesos després que traspassés la dona del president, Marta Ferrusola i Lladós, per culpa de la malaltia d’Alzheimer el 8 de juliol del 2024.

El pare dels Pujol, Florenci, que va ser membre d’Esquerra Republicana de Catalunya, va ser borsista mentre que la mare venia de pagès. Van viure gairebé sempre a Barcelona però durant la Guerra Civil ho van fer a Premià de Dalt.

El nom de Maria Pujol va sortir a la llum pública arran de la confessió de Jordi Pujol sobre l’herència del seu pare, Florenci. El 2015, en la comissió d’investigació al Parlament, Francesc Cabana va declarar que tant ell com la seva dona van desconèixer fins a tres dies abans de la confessió pública del president que el seu pare hagués deixat a Marta Ferrusola i als fills del matrimoni Pujol Ferrusola fons amats a Andorra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia