Necrològiques

comunicació

Ha mort Lluís Reales, un dels periodistes científics catalans de referència

Era un dels divulgadors més coneguts i va participar en el Pla Estratègic de Cultura de Barcelona

El periodista Lluís Reales, un dels fundadors del Grup de Periodistes Digitals, ha mort de forma sobtada als 62 anys, segons ha confirmat l’Institut d’Estudis Catalans, on treballava en el servei de projecció i comunicació institucional.

Es va llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va ser professor associat de periodisme científic. Va ser director del suplement Ciència i Salut de La Vanguardia i va escriure diversos llibres sobre tecnologia i medi ambient, entre els quals destaca Medi ambient i comunicació. De l’evolució cultural a l’evolució conscient (Beta Editorial, 1994).

Va participar també en l’elaboració del Pla Estratègic de Cultura de Barcelona i va ser jurat en diferents premis d’àmbit científic. Va destacar també com a divulgador televisiu. Va dirigir i presentar programes com Einstein a la platja, Respira, Deuwatts i Terrícoles a Betevé sobre qüestions científiques, mèdiques i ambients. Va col·laborar en el diari El País i va coordinar la revista Medi Ambient. Tecnologia i Cultura, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat. Va estar vinculat a l’Ateneu Barcelonès, on va ser membre de la junta i vicepresident durant la presidència de Francesc Cabana (2011-2014) i va ser un dels membres del grup d’experts d’aigua regenerada de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia