Necrològiques

cinema

Mor Robert Watts, productor de ‘La guerra de les galàxies’ i ‘Indiana Jones’

També va treballar de director de producció a ‘2001: Odissea a l’espai’ de Kubrick

Dol en el món del cinema. Robert Watts, productor i director britànic que va col·laborar amb George Lucas en les tres primeres pel·lícules de La guerra de les galàxies i amb Steven Spielberg a Indiana Jones, va morir aquest dilluns a l’edat de 86 anys a casa seva a East Sussex, Anglaterra, segons recull la mitjà digital The Hollywood Reporter.

Nascut a Londres el 23 de maig de 1938, el seu avi Walter Meade va ser un guionista el qual van incloure als crèdits de la pel·lícula de guerra Scott of the Antartida (1948), protagonitzada per John Mills. Després de dos anys de servei nacional a Nigèria, Watts va ingressar al negoci del cinema com a corredor de producció a la comèdia A French Mistress (1960). Més endavant, va passar dos anys com a gerent de producció a Shepperton Studios. També va ser el segon assistent de direcció de Repulsió (1965) de Roman Polanski, Darling (1965) de John Schlesinger i Thunderball (1965) de Terence Young. En paral·lel, va exercir de director de producció a 2001: Odissea a l’espai (1968) de Stanley Kubrick, o El Còndor (1970) de John Guillermin.

Precisament, Watts estava treballant de director de producció a The Wrath of God (1972), l’última pel·lícula de Rita Hayworth, quan va conèixer el productor Gary Kurtz, que en aquell moment estava preparant American Graffiti amb George Lucas. Tres anys després, Kurtz es va posar en contacte amb ell per proposar-li treballar a La guerra de les galàxies. De fet, el seu germà és Jeremy Bulloch, que va interpretar Boba Fett a la trilogia original de les icòniques pel·lícules.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.