Necrològiques

Societat

Ha mort als 96 anys Ethel Kennedy, vídua de Robert F. Kennedy

Era la matriarca d’una de les famílies més influents en la política dels EUA

Una de les dones més influents del clan dels Kennedy, Ethel Kennedy (1928, Chicago), ha mort aquest dijous als 96 anys per culpa d’un vessament cerebral. Va ser la dona de Robert F. Kennedy, l’exfiscal general que va ser assassinat el 6 de juny del 1968 quan feia campanya per a la nominació presidencial del Partit Demòcrata dels EUA. Robert, també conegut com a Bobby, era germà de John F. Kennedy, que també va ser assassinat cinc anys abans, el 1963, a Dallas.

Considerada per molts com la matriarca de la família, l’anunci de la mort l’ha fet als mitjans del país un dels seus nets, Joe Kennedy III, excongressista demòcrata per Massachusetts i actual enviat del seu país a Irlanda del Nord. La dona, de religió catòlica, tenia nou fills, 34 nets i 24 besnets.

Un dels seus fills és el polític Robert F. Kennedy Jr., que aspirava a la presidència del país com a candidat independent però que ha acabat donant suport a la campanya del republicà Donald Trump, fet que l’ha enfrontat als seus germans que consideren que els valors de l’antic president topen amb els dels seus pares, grans defensors dels drets civils als seixanta.

El pare d’Ethel Kennedy va ser el fundador de la coneguda empresa Great Lakes Carbon Corporationl, una de les grans companyies de la indústria de l’acer. Es va casar amb Robert F. Kennedy poc després d’haver-se conegut, el 17 de juny del 1950.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.