Sense - Avui

La nova 080 només selecciona 6 creadors

La secció de la passarel·la dedicada als dissenyadors consagrats queda buida

Només són sis els dissenyadors catalans o afincats a Catalunya que ha triat el jurat de la pròxima passarel·la 080, que es farà del 5 al 7 de març al Parc de la Ciutadella. Segons la nova coordinadora de la Unitat de Projectes de Dissenys de Moda del govern, Ingrid Van Gerven, dels 25 creadors que s’hi van presentar són sis els que tenen “qualitat suficient” per desfilar en la que es vol que sigui una mostra de talent emergent amb possibilitats reals de promoció.

Per completar el cartell hi haurà dos noms més convidats de casa –un serà Alberto Tous– i quatre d’estrangers, encara per concretar. Dels sis triats, tots independents, amb empreses de menys de 12 anys i amb una facturació inferior a tres milions, n’hi ha tres que ja hi havien participat: Teresa Helbig, Zazo&Brull i Txell Miras. Els altres són Martin Lamothe, Jan iu Més i Eduard Ballester. A més d’aquest grup, que desfilarà en una carpa, mostraran les seves creacions a l’hivernacle Bambi by Laura, Cecilia Sörensen, Oscarleon, Juan Vidal i Sergei Povaguin...

En l’edició anterior de la mostra, que ara es diu 080 Barcelona Fashion, hi havia nou dissenyadors que van ser triats per contractació directa. També Antonio Miró va participar en l’off, dedicada als consagrats. Aquesta secció, a la qual ara s’accedeix pagant 25.000 euros, aquest cop ha quedat buida. Molts dels candidats a entrar-hi, com Josep Abril, Sita Murt i TCN, han optat per Cibeles. Basi és a Londres i Font a París.

Aquest cop s’eliminen iniciatives com el Crossing –circuit de moda per un barri–, però continua la faceta cultural, ara a càrrec del FAD. De moment està prevista una exposició de la basca Miriam Ocáriz, molt reconeguda pel seu grafisme i que durant un temps va fer la línia femenina d’Armand Basi. El pressupost serà d’1,3 milions d’euros, abonats en un 80% pel govern. Hi participa per primer cop l’Ajuntament i hi haurà espònsors com Lancôme.

Pel que fa al pròxim Showroom de París, es deixa la Galeria Door Studios –apartada dels circuits de moda– i s’opta per formar part del saló Rendez- Vous, que aplega 150 expositors. Allà hi aniran Lucía Blanco, Povaguin, Sörensen, Miras, Bambi, Lamothe i Parnase. Teresa Helbig –pel seu perfil més sofisticat– estarà en un Workshop més chic. Van Gerven va assegurar ahir que, tot i pagar la penalització per deixar la ubicació anterior –contractada per tres anys–, l’aventura parisina, en plena Setmana de la Moda, costarà un 20% menys que l’anterior, que segons algunes fonts va rondar els 400.000 euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.