Sense - Avui

Barcelona vol ser la capital més ‘fashion’

Barcelona es vol convertir en la capital de la moda urbana de la Mediterrània i per fer-ho la Generalitat i l’Ajuntament de la ciutat no estalviaran esforços. Ahir les dues administracions van anunciar una inversió de 400.000 euros en la creació d’una oficina que ha d’articular els projectes que han d’aconseguir fer realitat la marca Barcelona Fashion Place.

El projecte té tres vessants: la projecció internacional de la ciutat, la projecció de la creació i la projecció continuada. Per assolir el primer objectiu, la projecció internacional, Barcelona potenciarà el saló de moda contemporània The Brandery, l’alternativa a una fira Bread & Butter que aquest any va dir adéu definitivament. La primera edició de The Brandery ja té data: els dies 7,8 i 9 de juliol, a la Fira de Barcelona. Ja hi ha 250 expositors confirmats. També per aconseguir nom internacional en aquest món la Barcelona Fashion Place atorgarà un premi internacional de prestigi, en principi a un dissenyador reconegut a nivell mundial.

Per aconseguir el segon objectiu, la projecció de la creació, Barcelona consolidarà la passarel·la 080 de nous creadors i el premi de 20.000 euros per la millor col·lecció d’aquesta passarel·la. En tercer lloc, i per aconseguir que la capital catalana sigui una autèntica capital de la moda, es volen potenciar iniciatives privades per fer de la ciutat un espai de formació i tendència contínua

Continuïtat té, realment, l’estil d’Agatha Ruiz de la Prada, marquesa de Castelldosrius i baronessa de Santa Pau, a més d’esposa de Pedro J. Ramírez, que ha estat notícia aquesta setmana als Estats Units per la presentació d’una col·lecció plena de colors i gosadia, com ja ens té acostumats però que al públic nord-americà l’ha deixat estupefacte.

La dissenyadora ha estat la convidada d’honor a la Setmana de la Moda de Miami, en la qual han participat prestigiosos dissenyadors europeus i llatinoamericans. Entre les seves creacions van sorprendre (o no) un vestit amb dos ous ferrats superposats, un altre en forma de piano o un barret fet amb un paraigua. La dissenyadora celebra els seus vint anys de carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.