Sense - Avui

Britney Spears no dóna la talla

Decebedora actuació de la cantant a la festa dels premis MTV

Feia tres anys que Britney Spears no actuava a sobre d’un escenari i un any en què el seu nom omplia titulars sensacionalistes associat amb paraules com divorci, cabell rapat, drogues, criatures desateses, festes... Per això tot el món de la faràndula nord-americà estava expectant davant la reaparició de la que un dia va ser Princesa del Pop, que va tenir lloc la matinada d’ahir a Las Vegas. A la cantant li corresponia l’honor d’obrir l’entrega dels premis MTV, i la seva era l’actuació més esperada d’una cerimònia que no ha aconseguit tota l’audiència desitjada en les últimes edicions. ¿Va ser aquests sobreexcés de responsabilitat el que va fer que Britney es mostrés confusa, nerviosa i fracassés en la seva primera prova de foc precisament quan està a punt de treure disc nou?

Resulta difícil esbrinar per què la cantant va fer una actuació “mediocre”, “caòtica” i “vergonyosa”, segons l’ha qualificat la premsa, per què va decidir col·locar-se un hortera i sexi biquini de lluentons quan el seu cos no està encara en forma ni la seva cintura sembla de 25 anys, i per què no va estudiar la coreografia que havia de seguir. Diuen les crítiques que a sobre l’escenari es va mostrar mandrosa, confusa, i sense l’agilitat i gràcia dels seus inicis. Va canviar sensualitat per vulgaritat i fins i tot va oblidar trossos de la cançó que presentava oficialment i que l’hauria de rellançar com a estrella reconciliant-la amb els fans que li han donat l’esquena tot aquest temps de vida salvatge. De fet, el seu nou disc està preparat per vendre’s el 13 de novembre tot i que la calenta, vuitantera i addictiva Gimme more ja penja d’Internet i en una setmana ha tingut un milió de baixades a You Tube. Ahir sonava en playback i, tot i així, Britney tenia problemes per seguir-la. O sigui que a partir d’ara aquest serà el vídeo estrella...

Però a l’hora de jutjar-la ningú pot oblidar que la cantant acaba de sortir d’un programa de desintoxicació, que tot just acaba de començar el seu procés de divorci amb Kevin Federline –el pare dels seus dos nens– i que una llarga temporada d’excessos no es deixa enrere en un dia.

Abans d’actuar Spears va rebre missatges de suport i comprensió de cantants i amics, com el raper 50 Cent i el mateix Puff Diddy, que poc després seguirien la seva actuació mirant-se-la una mica desconcertats. Les especulacions són més que cruels amb la cantant, que amb la seva falta de motivació a l’escena ha tornat a encendre les sospites d’addiccions. Segons OTR Press, algunes veus asseguren que va barrejar cocaïna, èxtasi i excitants poc abans d’actuar i People diu que va ser vista el cap de setmana anant de festa.

Com a mínim, els Video Music Awards de l’MTV, que van omplir el seu format d’escenaris i festes per pujar l’audiència, van aconseguir ser ahir el centre de les converses, i dels xous humorístics. Per sobre dels guardons –hi va haver temps per a la col·laboració de Shakira i Beyoncé a Beautiful Liar– l’estrella va ser Britney, però una Britney molt allunyada d’aquella que fa 4 anys, en els mateixos premis, va rebre un petó lèsbic de Madonna, que la convertia en hereva de la material girl. Encara ho pot ser?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.