Política

Avançant com una taca d'oli

Les escoles s'afegeixen massivament a favor del català com a llengua vehicular

Molts centres aniran penjant els cartells al llarg de la setmana

El divendres 2 de setembre, la plantilla docent tornava cap a casa després d'una segona jornada intensa de preparatius del nou curs, quan els va sorprendre la notícia que ahir marcava el retorn a les aules: el Tribunal Superior de Justícia donava dos mesos al Departament d'Ensenyament per garantir la presència del castellà com a llengua vehicular. Una setmana després, el divendres 9, es trobaven amb un correu de la plataforma Somescola.cat que els convidava a empaperar el centre amb lemes a favor del català.

“Només hem pogut penjar un cartell petit i en blanc i negre perquè no hem tingut temps material per a més”, explica la directora de l'escola Drassanes de Barcelona, Maria Antònia Soler. Al llarg de la setmana, tenen previst fer cartells més grans perquè a ningú li passi desapercebut el compromís d'aquests mestres “amb la llengua del país”. La situació d'aquest centre es va repetir en moltes altres escoles i instituts de Catalunya. Alguns, fins i tot, van explicar que no havien tingut temps material –enmig dels preparatius d'última hora del nou curs– d'imprimir els cartells i penjar-los, i ho faran al llarg d'aquesta setmana.

Des Somescola.cat van explicar que, tot i que no s'havien pogut quantificar els centres adherits, els càlculs inicials feien preveure més de 2.000 participants. Ahir al matí, abans del tret de sortida de les classes, quatre escoles –una per cada demarcació– van erigir-se en representants de tota la comunitat educativa. Van penjar cartells i van desplegar pancartes amb el lema Per un país de tots, l'escola en català.

D'altra banda, l'equip directiu del centre Sagrat Cor de Tarragona va llegir ahir al matí davant els pares un manifest en què feien constar el suport al sistema d'immersió lingüística, que consideren que ve avalat pels “resultats internacionals”, segons va detallar el director del centre, Josep Nolla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.