Política

Publicacions

Les lliçons del doctor Ridao

L'exsecretari general d'ERC presenta un manual jurídic al Parlament i lamenta que no es faci prou per l'autogovern

L'acompanyen diputats i alguns dirigents republicans

Joan Ridao va abandonar al setembre la primera línia mediàtica després de perdre les primàries per ser el candidat d'ERC a les espanyoles. Però encara té el cuc de la política. Acostuma a fer piulades sobre què passa al Congrés o a la Generalitat i dissabte també va anar al consell nacional del seu partit. Ahir va tornar al Parlament, una casa que coneix a la perfecció després d'haver-hi estat diputat quatre legislatures. Ho va fer per presentar l'edició actualitzada del Curs de dret públic de Catalunya, en què com a doctor en ciència política i professor de dret repassa el panorama després de la sentència del Tribunal Constitucional. És una revisió del manual que ell mateix va publicar el 2007.

La presentació es va fer en una de les sales del legislatiu que tantes vegades havia ocupat Ridao. L'acompanyaven alguns membres de la direcció d'ERC –Anna Simó i Eduard López–, diputats de diversos grups –Pere Bosch, Ernest Maragall i Jaume Bosch – i també d'altres dirigents polítics com el portaveu de CiU al Senat Jordi Vilajoana. No hi eren, però, ni Oriol Junqueras ni Marta Rovira. La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, va exercir de mestra de cerimònies.

Ridao, encara amb el rosec de la política, no es va estar d'oferir algunes pinzellades sobre l'actualitat. Va fer una “modesta advertència” i va lamentar que les institucions no treballin prou per reivindicar l'autogovern –“estem en un moment de parada i fonda”– i va retreure que l'única llei que s'ha impulsat l'últim any i mig en aquest camp ha estat per “congelar” les vegueries. La societat i els partits tampoc no es van salvar de les lliçons del doctor Ridao: “El clamor del 10-J se'n va anar a la platja i no ha tornat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.