L'alcalde de Girona titlla la demanda de l'Estat pels trens de la Diada de “persecució ideològica”
Carles Puigdemont defensa davant del jutge que no va cometre cap il·legalitat contractant els dos combois per a la manifestació de l'Onze de Setembre
L'Advocacia de l'Estat considera que la iniciativa del consistori gironí superava l'àmbit municipal
L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha negat aquest dilluns, durant una vista a l'Audiència Provincial, que la contractació de dos trens per transportar més de mil persones a la manifestació de la Diada del passat 11 de setembre respongui a motius ideològics. L'alcalde ha criticat que els fets hagin arribat a judici i que s'hagin gastat diners públics en una causa que considera “innecessària”. Segons l'alcalde, aquesta demanda per part de l'Estat forma part d'una “persecució ideològica”.
Mentrestant, l'Advocacia de l'Estat, que va interposar a requeriment de la Delegació del Govern a Catalunya el recurs contra el consistori gironí per anul·lar el decret d'alcaldia pel qual es va aprovar la contractació dels trens, ha defensat que Puigdemont no tenia competència per dur a terme una iniciativa que superava l'àmbit municipal.
L'alcalde ha considerat que la demanda respon a “motivacions d'ordre ideològic” i ha recordat que els ciutadans van pagar deu euros per bitllet per assistir a la Diada, de manera que es va obtenir un benefici de 2.500 euros que es va destinar al Banc dels Aliments.
Segons Carles Puigdemont, l'objectiu de la contractació dels dos trens va respondre a la intenció de facilitar la mobilitat de les persones, que necessitaven un servei així per acudir a Barcelona.
El cas ha quedat vist per a sentència després que l'Advocacia de l'Estat hagi reiterat que l'Ajuntament va superar les seves competències i que la iniciativa va respondre a finalitats ideològiques des del consistori, que forma part de l'associació de municipis per la independència i l'alcalde de la qual s'ha declarat sobiranista.