Política

Iceta relaciona plebiscitàries amb els nazis

El PSC es manté en la crítica al procés, mentre ICV li demana que s'hi impliqui

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va rebutjar ahir la convocatòria d'eleccions plebiscitàries a Catalunya i ho va fer relacionant el procés amb el comportament polític de l'Alemanya de la primera meitat del segle passat que va donar el poder als nazis a través d'unes eleccions en les quals es va imposar Adolf Hitler, motiu pel qual no li agraden els plebiscits, ja que “és el que feien els dictadors”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Iceta va advertir que els qui asseguren que a Catalunya hi haurà unes eleccions plebiscitàries “estan enganyant” els ciutadans, perquè aquest tipus de comicis no estan reconeguts ni en la Constitució, ni en l'Estatut ni en la llei electoral. Per aquest motiu, Iceta va demanar als ciutadans que no s'enganyin, ja que en les pròximes eleccions catalanes, es convoquin quan es convoquin, s'elegirà un nou Parlament que haurà d'escollir un president, que nomenarà el seu govern, establirà prioritats i haurà d'impulsar pressupostos i lleis.

“Les eleccions plebiscitàries no existeixen, les llistes de país, tampoc. És mentida, és fals, és enganyar”, va insistir Iceta.

El líder del PSC va insistir en reconduir el discurs polític a un estadi d'aparent normalitat, com si allò que només estigués en joc és l'estabilitat del govern de la Generalitat. En aquest sentit va remarcar que si CiU trenca amb ERC, està disposat a donar suport al president de la Generalitat, Artur Mas, sempre que es compleixin quatre condicions: aplicar polítiques per combatre l'atur, defensar l'estat del benestar, regenerar la política i negociar amb el govern espanyol la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya.

Camats l'emplaça

Mentre el PSC s'esforça per allunyar-se del debat sobiranista, la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, va demanar ahir als socialistes que col·laborin amb el 9 de novembre en la recollida de firmes per protestar davant de les institucions europees per la negativa del govern espanyol a autoritzar la consulta.

“Hem sentit a dir moltes vegades al PSC que vol una consulta legal i, per tant, li demanem que ens ajudi a denunciar el govern del PP”, va dir Camats en la XII Assemblea Nacional de Joves d'Esquerra Verda (JEV).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.