Política

Òmnium vol convidar ciutadans europeus a Catalunya perquè visquin “l'alegria del procés”

Muriel Casals assegura que CiU i ERC tenen clar que han de fer un pas endavant i que “només ho poden realitzar si van agafats de la mà”

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha explicat que l'entitat està treballant per tirar endavant una campanya internacional de visualització del procés independentista. Tal i com l'any passat van organitzar castells a diverses capitals europees, enguany l'entitat vol convidar ciutadans d'arreu d'Europa perquè passin uns dies amb famílies catalanes i “visquin l'alegria amb la qual estem preparant el futur”. “Pensem que la nostra millor publicitat és que ens vegin”, ha explicat Casals. Al mateix temps, la presidenta està convençuda que tant CiU com ERC tenen clar que són els “artífexs de fer el pas endavant” i que només poden arribar-hi “si ho fan junts, agafats de la mà”.

La presidenta d'Òmnium Cultural ha estat l'encarregada de lliurar el Fesol d'Or de la 25a edició de la Fira del Fesol de Santa Pau, una fira que es realitza cada any en aquesta petita localitat de la comarca de la Garrotxa, enmig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Casals ha volgut destacar la importància de fires d'aquestes característiques que “mostren com Catalunya és un país capaç de fer tot allò que es proposa, i fer-ho junts”. “Hem estat tastant fesols i hem vist que es poden barrejar amb tota mena d'ingredients i això es pot traspassar a la societat catalana, que ens barregem amb tota mana d'ingredients per construir el futur del nostre país”, ha comentat.

En aquest sentit, i de cara a les properes eleccions anticipades del 27 de setembre, Casals s'ha mostrat “optimista” i “convençuda” que la bona sintonia actual entre CiU i ERC es mantindrà. “Els principals partits independentistes tenen clar que sobre ells recau una responsabilitat molt gran, ells són els artífexs de fer el pas endavant i el pas només es pot fer si van junts, agafats de la mà”, ha subratllat. A més, Casals aposta per obrir el full de ruta i arribar a consensos amb altres formacions polítiques com ICV o la CUP, que s'han mostrat a favor del dret a decidir. “No només calen els grans partits independentistes sinó que molts altres grups com la CUP, Iniciativa i molts altres socialistes també volen que Catalunya sigui un país plenament lliure”, ha explicat.

Casals ha assegurat que aquests partits - tot i les seves diferències i colors- sumarien esforços. “L'aventura de construir el futur del país és una aventura entusiasmant i tots els partits democràtics que porten treballant en favor del país han de sumar-s'hi inevitablement”, ha insistit.

Pel que fa a la crida que aquest dissabte va realitzar el conseller de Presidència, perquè els partits, el Govern i la societat catalana tirés endavant una campanya internacional per donar a conèixer la importància dels comicis del 27 de setembre, Casals ha assenyalat que estan “plenament disposats” a ajudar-hi. “Recordeu que el 8 de juny de l'any passat vam aixecar castells a Europa perquè es veiés tot lo bo que tenim a Catalunya; el reconeixement internacional és molt important i nosaltres estem fent feina per explicar al món el que suposaria posar el color català al mapa d'Europa”, ha assenyalat. Per això, des de l'entitat han avançat que estan treballant per tirar endavant una campanya internacional, similar a la que van realitzar el 2014.

Aquest cop, però, el que faran serà convidar a ciutadans europeus perquè passin un cap de setmana o tres dies a Catalunya, a casa de famílies catalanes. “Convidarem gent de tota mena a passar uns dies a casa de famílies de tota mena perquè ens vegin, pensem que la nostra millor publicitat és que ens vegin, que visquin l'alegria amb la que estem preparant el futur”, ha assegurat. Tot i que no ha volgut avançar molts detalls, Casals ha explicat que es tracta d'un projecte que està arrencant i que “encara està molt verd”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.