15.000 tones d'oli de producció

La producció d'oli d'oliva serà aquesta campanya d'unes 15.000 tones a la zona del Baix Ebre i el Montsià i la Terra Alta, segons les dades dels serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre. La majoria de la producció es concentra al Baix Ebre i el Montsià, tot i que a la Terra Alta s'envasa amb DO un percentatge més alt de la producció, a l'entorn d'un 70%, de les 700 tones d'oli d'oliva que s'estima que s'hi produiran. “Hem recollit un 60% de les olives i podem assegurar que farem un oli de màxima qualitat perquè no ha fet gaire fred”, ha explicat Llop, que ha recordat que l'any passat van aconseguir una collita rècord. És una situació semblant a la de la DO Siurana (que inclou
la producció de municipis de la Ribera d'Ebre), que enguany té menys producció després de la bona collita del 2009. També l'oli del Baix Ebre-Montsià serà de molt bona qualitat en aquesta campanya, perquè les olives no han tingut cap incidència de fongs ni de mosca. En aquest cas, la producció es calcula que augmentarà d'un 20%.