cultura

Reus

Diàleg a tres

Àlvar Calvet exposa ‘Lux & Los' a la galeria d'art Antoni Pinyol

Convida l'espectador a completar l'obra, a entendre'n el missatge

L'artista estableix un diàleg a tres bandes entre la llum, el moviment i el temps. Àlvar Calvet juga amb aquests conceptes en l'exposició Lux & Los, que es pot veure fins al 3 de gener a la galeria d'art Antoni Pinyol. El també professor de l'Escola d'Art de Tarragona combina la fotografia i la pintura per “fer visible allò invisible”. En accedir a l'espai, l'espectador es trobarà un treball de pintures amb acrílic sobre fusta lacada, una extensió del que es pot veure a les fotografies, abstractes però intenses. Amb aquesta mostra, Calvet fa allò de “suggerir coses que no hi són” a partir d'imatges geomètriques, i ho fa des del seu taller, fotografiant la llum que entra per les escletxes de les persianes, abaixades. Així, l'espectador que visiti l'exposició es trobarà “pintures negres però plenes de llum i color, sòbries, elegants, madures, unes obres que ens podrien remetre perfectament als millors paisatges del romanticisme alemany o anglès però que són d'ara, del nostre temps, poden establir, doncs, certs paral·lelismes entre aquestes obres i els paisatges del món actual”.

Calvet assegura que preparar aquesta exposició li ha servit per ordenar el seu treball. Fa 12 anys que es dedica als col·lectius més desafavorits socialment: ha estat en presons i ha conviscut amb persones amb problemes de drogoaddicció però en procés de desintoxicació i amb dones que es dediquen a la prostitució. Després de viure totes aquestes experiències ha tingut ganes de trobar el seu temps. L'artista manté la seva discreció, i obvia explicar el missatge que vol transmetre, ja que això “seria com manipular el públic” i no vol “condicionar”, perquè és precisament l'espectador qui “completa” l'obra, qui en definitiva l'educa a veure el seu propi treball. Així, tot està dit, cal viure l'exposició per entendre allò que Calvet vol explicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.