Successos

robatoris a dojo

Detingut per haver assaltat una casa a Girona i haver ferit l'amo

Va agredir l'amo del restaurant Can Sirvent de Sant Daniel de Girona en un forcejament que van mantenir quan aquest el va enxampar a la casa

La víctima va retenir l'agressor fins que hi va arribar la policia local

Agents de la Policia Municipal de Girona van detenir diumenge al vespre un home de 53 anys i veí de Girona per haver assaltat el restaurant Can Sirvent de la vall de Sant Daniel de Girona. En l'assalt, el lladre i l'amo del restaurant van mantenir un forcejament en què aquest últim va ser ferit per una arma blanca a la cama i a la mà. L'agressor va ser retingut per la víctima, fins que va arribar la policia local, que el va detenir.

Els fets van tenir lloc cap a les nou del vespre, quan els amos de l'establiment, que no van poder ser localitzats ahir per aquest diari, estaven en una de les habitacions de la casa i van sentir un soroll que els va fer aixecar sospites.

Així, l'home va sortir de l'habitació per veure què passava, i va trobar-se de cara amb el lladre, un home que duia una pota de cabra a la mà, un estri que se sol utilitzar per fer palanca a les portes. En ser sorprès per l'amo del restaurant, el lladre va alçar l'estri que duia a la mà i va amenaçar-lo.

Després d'un forcejament entre els dos homes, el propietari de la casa va aconseguir retirar la pota de cabra a l'agressor, però tot seguit aquest es va treure una navalla d'una butxaca i es va atansar a la víctima, a qui va ferir en una cama i a la mà.

Amb tot plegat, la víctima va aconseguir que el lladre es desprengués de la navalla, i el va reduir mentre la dona alertava per telèfon la policia municipal.

Quan una unitat policial va arribar al lloc dels fets, van detenir l'agressor, al qual imputen un delicte de robatori amb violència, danys i lesions.

Al lloc del succés també s'hi va desplaçar una ambulància per atendre la víctima, que van traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona. Amb tot, les ferides de la víctima no eren gaire greus.

El detingut, que no té antecedents policials que se li coneguin, va ser posat ahir a disposició del jutjat de guàrdia.

Assalts violents

D'altra banda, un dels últims assalts violents ocorreguts a Girona va ser el perpetrat contra el rector de Vila-roja, a finals de desembre passat.

En aquella ocasió, el lladre va colpejar i tirar per terra el mossèn, i va robar-li el cotxe, que va ser recuperat poc després per agents de la Policia Municipal. L'agressor, un veí de Santa Coloma de Farners de 42 anys i amb múltiples antecedents delictius, va ser detingut posteriorment, el 5 de gener passat. El jutge va decretar-ne l'ingrés a la presó.

A la presó per haver robat en 7 caravanes a Blanes i Lloret

Agents dels Mossos d'Esquadra de l'àrea bàsica de la Selva litoral van detenir dijous passat un jove de 20 anys, de nom Zarko i veí de Santa Coloma de Gramenet, per set robatoris amb força a l'interior d'autocaravanes. El jove, que té antecedents policials, va ingressar a la presó després que el jutge decretés el seu ingrés.

Els fets es remunten a l'estiu de l'any passat, quan els agents van detectar un degoteig de robatoris a l'interior d'autocaravanes de persones que estiuejaven a les zones de Blanes i Lloret de Mar. En les seves investigacions, els agents van constatar que la majoria de les víctimes eren turistes estrangers que passaven les vacances a la zona, i que el modus operandi del lladre o lladres era semblant en cada ocasió: observaven l'autocaravana i esperaven que els seus ocupants sortissin a comprar els queviures al supermercat. En aquest moment, un dels homes controlava els propietaris del vehicle, mentre l'altre forçava, normalment, una finestra i accedia a l'interior, on robava ordinadors, dispositius GPS, joies, diners o qualsevol altre objecte de valor. El passat dia 10 els Mossos van identificar els quatre ocupants d'un vehicle sospitós i van detenir-ne un, després de comprovar que era el que buscaven pels robatoris a les autocaravanes, mentre investiguen si aquesta mateixa persona pot estar implicada en fets similars i si hi ha altres persones relacionades amb aquests fets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.