Economia

Desallotgen un grup d'“indignats” que bloquejava l'accés a la Borsa de Barcelona

Antiavalots dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet fora la cinquantena de persones que han passat la nit davant l'edifici del Passeig de Gràcia

L'operatiu s'ha fet sense incidències destacables

Puig recorda que cal “conciliar” la protesta amb el bon funcionament dels serveis

Una cinquantena d'“indignats” han passat la nit davant de la Borsa de Barcelona, després de la manifestació que aquest diumenge al vespre va tornar omplir els carrers de la ciutat en defensa dels serveis públics i en contra de les retallades, sobretot en educació i sanitat.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desallotjat les persones que protestaven contra el sistema financer cap a les 8h del matí. Una mitja hora més tard, els treballadors de la Borsa de Barcelona han pogut entrar a l'edifici per obrir el parquet i els equips de neteja de l'Ajuntament han retirat les pancartes que omplien l'accés.

L'operatiu policial s'ha desenvolupat sense incidències importants, malgrat que les persones que protestaven i les que els donaven suport han estat llançant crits contra l'operatiu, la borsa i els sistema financer.

Segons ha explicat el conseller d'Interior, Felip Puig, a Catalunya Ràdio, cal entendre que hi hagi gent “molesta o indignada” amb el sistema financer però “la gent ha d'entendre que cal conciliar les protesta amb el funcionament” dels serveis que permeten tirar endavant la societat, entre els quals hi ha “també la Borsa”.

L'objectiu dels “indignats” que han dormit davant la seu de la Borsa al passeig de Gràcia era impedir que comencés l'activitat de la Borsa de Barcelona, una protesta que també s'ha fet a Wall Street a Nova York.

De fet, els “indignats” van omplir al llarg del cap de setmana de pancartes i cartrons la porta d'accés a l'edifici.

Abans de les 8h del matí han començat a arribar els Mossos i la Guàrdia Urbana, que han tallat la circulació al carrer. A continuació, han iniciat el desallotjament de les persones que impedien l'accés a la Borsa de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.