Necrològiques

Antonieta Bosch Ventura

Una cellerenca singular

L'Antonieta ens ha deixat a corre-cuita, sorpresa i dol al carrer. Són tantes les activitats socials i parroquials en què ha deixat petjada al llarg dels seus 74 anys, que es fa difícil saber on se la trobarà més a faltar.

De família nombrosa i salut delicada en la seva jovenesa, va rebre la formació acadèmica i humana a les germanes carmelites de la Caritat Vedruna a la Cellera, fet que va marcar el seu tarannà cristià i compromès al llarg de tota la vida.

Ben aviat va descobrir les seves dots artístiques, que en el seu treball de modista va poder cultivar, i més tard a través d'uns cursets d'art va excel·lir en el món de la pintura i es va donar a conèixer a diferents exposicions. Va tenir el mèrit de ser la primera regidora que va formar part de l'equip de govern a l'Ajuntament de la Cellera, i entre altres iniciatives va ser una de les promotores de l'Escola Municipal d'Art, primer a la Cellera i més tard al Pasteral. Gràcies el seu treball i als contactes dels professors, una bona colla d'artistes reconeguts van passar pel poble, bé en cursets o bé en xerrades puntuals enriquint la vida artística del poble.

Va formar part durant molts anys del consell parroquial. La seva dedicació en tasques socials a través de la parròquia la va portar a treballar activament en el món dels joves, sobretot en els de l'etapa de la confirmació, en la revaloració de les peces d'art parroquials, en l'Associació d'Amics dels Malalts, les Amigues dels Sants Just i Pastor, etcètera.

Però on el seu treball ha estat a bastament reconegut és en el grup Colònies per a la Gent Gran, que durant 17 anys ha tingut una atenció especial per a les persones de més edat, fent que durant una setmana gaudissin d'unes vacances a ritme de jovent. L'Antonieta en va ser una de les promotores a partir d'una proposta de Mn. Joaquim Casadevall, en aquell moment rector de la parròquia, i que ella amb la junta permanent van anar perfeccionant i eixamplant any rere any. Aquesta activitat ha merescut més d'una vegada l'atenció dels mitjans de comunicació, ja que és una iniciativa única a les comarques gironines.

La seva capacitat organitzativa i creativa es feia present també a la família, i sabia agermanar com ningú des dels germans fins als nebots i renebots.

L'Antonieta ha sabut ensenyar, escoltar, dirigir i compartir moltes activitats en la vida del poble. Malgrat que molts la trobarem a faltar, és just donar-li les gràcies pel seu treball i desitjar-li que reposi en pau.

(*) Lluís Llagostera, membre de l'equip de Colònies per a la Gent Gran, recorda Antonieta Bosch, que va morir dimarts passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.