cultura

Rumb a la Beckett

Una coincidència que no ho és tant. Marilia Samper i Marc Angelet són dos noms de la nova dramatúrgia catalana als quals s'ha acumulat feina aquest curs. Tots dos tenen prevista estrena al TNC, dins del programa T6 de suport a l'autoria, i a la Sala Beckett. Toni Casares, director de la sala, reivindica mantenir el rumb, no moure el timó i continuar aportant nous noms a la dramatúrgia catalana, siguin de casa o vinguts d'Europa. Aquest trimestre, la Beckett coproduirà amb Temporada Alta La ciutat, el darrer títol estrenat de Martin Crimp (“un nou Harold Pinter”, en paraules de Casares). La sala ja li va dedicar un cicle fa uns cinc anys i, casualment, es va programar una encertada producció al TGB, Menys emergències, de l'autor britànic.

Casares diu que el doblet d'Angelet estava previst per fer-se abans. Des de fa poc més d'un any, la sala, programant unes companyies concretes, els ofereix l'oportunitat de donar-se a conèixer. Angelet és l'ànima de La Guapa Teatre. A la Beckett estrenarà un text nou, El biògraf, i reposarà Opció B, perquè es resisteix a recuperar el seu text més conegut (Call center).

Samper també hi entra per la porta del suport a les companyies. La Beckett acull Q-Ars, que, casualment, estrena F3dra avui mateix (i fins el 9 d'octubre). És una coproducció del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa amb la companyia i exposa el mite de Fedra a través d'una actriu nord-americana, una cambrera de pub anglès i un alter ego de Sarah Kane.

La Beckett també fa viable Radiacions, de Jòdar/Juliana (es va fer una lectura dramatitzada al Romea) i, pel que fa a cursos, s'estrena en un taller de caràcter divulgatiu amb la intenció que a l'Obrador s'hi vegin, a més d'exalumnes de l'Institut del Teatre, espectadors inquiets amb ganes d'aprofundir sobre el tema.

Pel que fa al projecte de reforma de la nova Beckett, al Poblenou, Casares confia que es puguin iniciar les obres l'estiu del 2012. Hi ha voluntat municipal i cal confirmar la de Cultura. El projecte executiu ja avança.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.