Comunicació

Un clàssic per fi animat

El Super 3 estrena ‘L'illa del far', la primera sèrie d'animació de la veterana il·lustradora Pilarín Bayés

Els dibuixos de la Pilarín Bayés tenen unes característiques que els fan identificables de seguida. Amb fesomies arrodonides, el seu estil és identificatiu i com la seva creadora. Mai fins ara la veterana il·lustradora havia vist els seus ninots en moviment. “Sempre m'havien dit que animar els meus dibuixos era massa complicat”, explicava en una entrevista a aquest diari a principi d'any en què reconeixia que fer una sèrie d'animació era “una assignatura pendent”. El projecte –amb l'editorial Claret i Imira Entertainment– s'ha materialitzat i per fi aquesta tarda els nens podran veure'n el resultat. El canal Super 3 estrena a les 17.50 h L'illa del far, una coproducció de TVC feta amb els dibuixos de la Pilarín Bayés i amb el guió de la seva filla, Marga Sala. La sèrie està destinada a nens i nenes en edat preescolar i consta de tretze episodis de sis minuts. Els protagonistes són la Dana, una nena de 7 anys que, cansada de l'hivern i de no fer vacances, fa un viatge màgic fins a la meravellosa illa del far; en Micu, un gos llaurador, i la Dromi, un increïble far robot, i aquests dos seran els seus companys d'iniciació i descoberta de la fauna i flora de la seva nova llar, un paradís natural que se'ls obrirà com una porta d'entrada per viure aventures.

També ‘Pica lletres'

Una altra de les novetats del canal infantil dels caps de setmana és el concurs Pica lletres, els diumenges a les 16.55 h. Pica lletres és un concurs lingüístic en què participen alumnes de tercer d'ESO d'arreu de Catalunya i que consisteix a lletrejar paraules en català i a posar a prova els coneixements literaris dels concursants. L'últim capítol del programa serà una gran final en què participaran els millors concursants de cada eliminatòria. Fins ara aquest concurs de lletreig, que produeix Antàrtida (Bocamoll), s'havia vist pels canals locals.

El Super 3 també recupera algunes de les cares i dels personatges del canal. Arriba el torn de la família del Super 3 amb La família del Super 3 Extra, els presentadors del TAGS, en Mic i els seus amics amb Bon dia, amic Mic! i el concurs Fish&Chips, presentat per Oriol Puig i dirigit a un públic d'entre 8 i 12 anys, en què dues escoles competeixen per superar les seves quatre proves. A través del joc i la diversió es promou l'anglès com a llengua de comunicació entre els més joves. També hi ha un espai per a les sèries de ficció amb l'estrena de L'internat del forat negre i el retorn de Noies enamorades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.