cultura

El retrat obre la tardor

La Mercè estrena programació amb els fotoperiodistes gironins

Un cicle de conferències abordarà el dolor dels del punt de vista mèdic i filosòfic

Els fotògrafs de premsa de les terres gironines obren aquesta tarda (19.30 h) la programació de tardor del Centre Cultural La Mercè amb l'exposició col·lectiva Retrats, de la qual ha tingut cura Martí Artalejo. Organitzada per la comissió de reporters gràfics del Col·legi de Periodistes de Girona, en total s'hi exposen 28 retrats de personalitats diverses que han estat notícia l'últim any. A diferència d'edicions anteriors, en què el tema escollit era lliure, en la nova etapa d'aquesta cita anual instituïda a finals dels anys vuitanta s'ha proposat als participants un tema comú, el retrat, un dels gèneres més freqüents en el fotoperiodisme. Tot i que algunes de les imatges són inèdites, la majoria d'autors han escollit fotografies ja publicades en el seu moment als mitjans. Amb aquesta exposició La Mercè obre una programació de tardor, caracteritzada per la varietat, al voltant de tres eixos principals: la creació plàstica, l'Aula d'Humanitats i l'Escena Plural.

Pel que fa a les exposicions, destaca la que presentarà el 29 de setembre Esteve Subirah, un dels artistes de la generació emergent més destacats, que a Perdre les formes fa una reflexió sobre la imatge i les seves metamorfosis a partir de material d'abocador, tubs de neó, escultures d'alumini o rètols comercials manipulats. A cavall entre les arts i l'escena, el festival de vídeo i arts digitals VAD tornarà a la seva cita a La Mercè a partir del 7 d'octubre. L'Aula d'Humanitats, a banda de l'oferta de tallers d'escriptura, proposa aquest any un cicle de conferències a l'entorn de les Visions del dolor, del 8 al 22 de novembre, coorganitzat amb el Col·legi Oficial de Metges de Girona i la Fundació Pascual i Prat, i que abordarà el patiment des del punt de vista tant humà com mèdic i filosòfic. A més de la nova entrega del curs de literatura universal que imparteix el professor Jordi Llovet, que aquest any arriba ja al segle XIX, destaquen dins la programació d'humanitats dues propostes gastronòmiques: La cultura del peix, que el 29 de setembre servirà per fer una aproximació a l'Espai del Peix de Palamós i presentar l'última recerca de la seva Càtedra d'Estudis Marítims, basada en el paper del peix en els restaurants del Baix Empordà, tot fent un tastet de fideus rossejats, i el Banquet de poesia llatinoamericana, una sessió que el 7 d'octubre servirà per commemorar el centenari de la Casa Amèrica de Catalunya amb una selecció dels millors poetes de la seva cultura. La taula rodona La percepció de la realitat, el dia 14 de desembre, amb la participació de Josep Maria Terricabras, Ramon Carbó-Dorca i Joan Vilalta, completarà la programació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.