Economia

L'economia empitjora a les Terres de l'Ebre

El nombre d'afiliats a la Seguretat Social cau un 4,1% en el segon trimestre de l'any

L'evolució de l'activitat econòmica ha empitjorat durant el segon trimestre de l'any a les Terres de l'Ebre, on el nombre d'afiliats a la Seguretat Social ha baixat un 4,1%, una variació interanual molt per sobre de la mitjana catalana (1,5%). “S'ha eixamplat encara més la diferència amb la resta del país”, va explicar el director de la càtedra d'economia local i regional de les Terres de l'Ebre de la URV, Juan Antonio Duro, que ahir va presentar el segon butlletí de conjuntura econòmica.

En concret, el descens del nombre d'afiliats a la Seguretat Social ha estat de 2.200 persones, 1.300 de les quals treballaven en la construcció; 600, en els serveis, i 300 més, en l'agricultura. El principal motiu de la pèrdua de llocs de treball continua sent la crisi de la construcció, la caiguda de la qual s'ha accentuat en el segon trimestre. “La baixada interanual del sector de la construcció ha estat d'un 17,5% i és la més gran dels darrers sis trimestres”, va dir Duro. La davallada de la construcció ha arrossegat també el sector serveis, que fins ara era un dels que més resistien la crisi econòmica. “La temporada turística no ha anat bé a l'Ebre, on tenim un mercat intern que és el que més pateix la crisi”, va indicar l'autor de l'informe. Quant a l'agricultura, continua també el seu ajustament, mentre que la indústria –que els trimestres anteriors havia registrat caigudes importants– ha entrat en fase d'estabilització. “L'escenari econòmic és de debilitat”, va concloure Duro.

Flix i l'Ametlla, els únics amb taxes positives

El butlletí de conjuntura econòmica dedica especial atenció als onze municipis de més de 4.000 habitants de les Terres de l'Ebre. En aquestes localitats la caiguda del nombre d'afiliats a la Seguretat Social ha estat de 1.551 persones, 1.060 de les quals treballaven en el sector de la construcció. “Amposta, Tortosa i Deltebre són els municipis que més treballadors han perdut en el sector de la construcció”, va dir el director de la càtedra d'economia local i regional de la URV. I només hi ha dos municipis ebrencs que registren dades positives: Flix i l'Ametlla de Mar. En el cas de Flix, l'increment és significatiu, d'un 12%, però a l'Ametlla el creixement és tímid, d'un 0,4%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.