Comunicació

Arranca ‘La marató'

TV3 presenta la campanya ‘Quan acaba una vida, en comencen sis' amb vista a l'edició del 2011, dedicada al trasplantament i la regeneració d'òrgans i teixits

Per la vintena edició, que s'emetrà el 18 de desembre, s'ha buscat un tema transversal

Tot i que el programa de televisió no serà fins al 18 de desembre, La marató de TV3 del 2011 ja està en marxa. La Fundació La Marató va presentar ahir la campanya de sensibilització i difusió sobre el tema d'aquest any: el trasplantament i la regeneració d'òrgans i teixits. El lema és Quan acaba una vida, en comencen sis, “una afirmació que és prou potent per si sola”, va destacar Carles Checa, director creatiu de màrqueting de TV3, que va dir que tota la campanya serà molt coherent amb la idea que un donant pot donar esperança de vida, o millorar-la substancialment, a sis persones. També ho serà l'espot, ara en fase de rodatge. Checa va remarcar que “any rere any l'espot que proposa Bassat va creixent i superant-se d'una manera espectacular, no només per la capacitat d'emocionar, sinó també com a exercici d'innovació publicitària”. Va avançar que constarà de “set peces basades en els lligams emocionals que comporta un trasplantament” i que tindrà de fons un dels temes del disc, Em dónes força (You raise me up), cantat per Sergio Dalma i l'Escolania de Montserrat.

Pel que fa a la tradicional campanya divulgativa, arribarà a uns 150.000 joves catalans en unes 3.500 conferències.

La doctora Roser Deulofeu, impulsora de l'Organització Catalana de Trasplantaments, va destacar el moment que s'està vivint en aquest àmbit i la importància de la recerca: “Els trasplantaments han estat el gran salt de la medicina del segle XX i ara, lentament, anem cap a la regeneració, que ha de ser el gran canvi del segle XXI.”

Vintena edició

La directora de la Fundació La Marató, Carme Basté, va explicar que s'havia triat aquest tema per la vintena edició perquè era transversal; perquè la primera –dedicada a la leucèmia– va servir per crear el banc del moll de l'os i perquè des que l'edició del 1999 es va dedicar als trasplantaments “s'ha avançat molt, i l'espectador podrà veure l'avanç”, i sobretot per la importància actual de la regeneració com a puntal de la recerca. A més, és un tema de “doble solidaritat”, ja que “parlar-ne sempre afavoreix la donació”. En aquest sentit, Deulofeu va dir que des del 1999 el nombre de trasplantaments s'ha doblat.

Basté també va remarcar que “complir 20 anys és una emoció” i va destacar que s'han recollit un total de gairebé 98 milions d'euros que han servit per finançar 535 projectes de 3.000 investigadors.

TV3 com a eina “màgica” de cohesió

El president de la CCMA i la Fundació La Marató, Enric Marín, va defensar ahir el paper de TV3 com a “eina increïble” –va dir “aquí es fa màgia– per a la vertebració i cohesió del país. Va indicar que “és una funció intangible que no es pot mesurar econòmicament” i que es veu sobretot en el Super3 –va destacar l'“èxit de mobilització emotiu” del cap de setmana– i La marató, un programa que “a més ho fa apel·lant als valors solidaris de la societat”, fet que va qualificar d'“èpic”. En aquest sentit, va remarcar que La marató és “una de les palanques” que impulsen la recerca a Catalunya i sobretot que el seu èxit “no es mesura pels diners recollits, que suposen un repte de superació col·lectiva, però no és el més important, sinó per la capacitat de mobilitzar i sensibilitzar”. També va voler destacar que és un cas “que no té precedents, només es pot comparar amb una experiència a França”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.