Societat

Una palmera cau i fereix dues dones en plena Diagonal de Barcelona

Una de les víctimes va rebre un cop al cap que no és greu i l'altra té la cama trencada

L'accident va provocar un tall de trànsit de tres quarts d'hora

Dues dones van resultar ferides ahir a la tarda com a conseqüència de la caiguda d'una palmera que es va desplomar en plena avinguda Diagonal de Barcelona, i va provocar, a més, un tall de trànsit a l'avinguda de tres quarts d'hora.

Els fets es van produir quan passaven 5 minuts de 2/4 de 5 de la tarda: una palmera situada a la banda muntanya de la cruïlla de la Diagonal amb el carrer Muntaner va cedir sencera, ja que es va trencar per la base, i es va precipitar damunt de la vorera i dels carrils en sentit Llobregat de l'avinguda. Dues dones, de 51 i 55 anys, van resultar ferides i van ser traslladades a l'hospital Clínic, segons va informar l'Ajuntament. Una, amb traumatisme cranioencefàlic, i l'altra, amb una fractura de fèmur; cap dels casos, però, és de gravetat.

L'accident també va provocar problemes de trànsit, perquè va obligar a tallar la Diagonal durant 45 minuts entre els carrers Enric Granados i Villarroel, fins que la part
que va caure damunt la
calçada va ser retirada.

En caure, la palmera també va provocar danys a l'enllumenat nadalenc de l'avinguda, perquè era un dels exemplars que en sostenien el cablejat. Si el motiu és o no que l'exemplar no ha pogut suportar el pes de l'enllumenat ho haurà de determinar l'expedient informatiu que ha obert el consistori per aclarir l'incident, segons va informar el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers. En qualsevol cas, el cap del sector dels Bombers de Barcelona, Andreu Clarella, va avançar, en declaracions a BTV, el que sembla evident veient la fotografia: que, com a mínim a la base, la fusta “estava en mal estat”.

Precedents

No és el primer accident d'aquest tipus a Barcelona. Fins i tot si deixem de banda els causats per tempestes de vent, com ara la que el 30 de juliol passat va trencar dotzenes d'arbres i palmeres. El setembre de 2004, un exemplar va caure a la plaça Reial i va ferir una turista. I l'abril de 2008, en un punt de la Diagonal molt proper al del sinistre d'ahir, entre els carrers Muntaner i Casanova, la copa d'una altra palmera va caure damunt d'una embarassada, sense conseqüències.

LA XIFRA

45
minuts
va romandre tallada la Diagonal, fins que les ferides van ser traslladades i la palmera va ser retirada.

LA FRASE

El llum estava fixat amb un cable a la palmera. La fusta, com hem vist a la soca, estava en mal estat
Andreu Clarella
cap del sector dels bombers de barcelona

Un assumpte pendent

Segons dades presentades per l'Ajuntament l'abril de l'any passat, poc abans del daltabaix de la consulta de la Diagonal, el 55% dels 1.244 arbres (inclosos no només els 752 plàtans i les 137 alzines, sinó també les 168 palmeres, que no són arbres en sentit estricte) plantats en el tram de l'avinguda entre Glòries i la plaça Francesc Macià estan envellits, presenten alteracions o afectacions com ara ferides, cops, inclinacions o podridures, i hauran de ser substituïts en un període màxim d'entre 10 i 20 anys. L'anterior govern volia renovar l'arbrat en el marc de la reforma de l'avinguda, frustrada pel fracàs de la consulta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.