Urbanisme

Urbanisme

Girona busca acord amb els amos del garatge Forné

L'equip de govern vol frenar el procés judicial obert per la propietat per evitar que sigui un nou xalet Tarrús

Evitar un nou cas com el de xalet Tarrús. Amb aquesta premissa l'equip de govern de Girona està treballant per buscar una solució consensuada al conflicte judicial pendent per l'edifici del garatge Forné, situat a la carretera Barcelona al davant de l'estació d'autobusos. Els propietaris de l'immoble van portar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la decisió de l'Ajuntament de protegir i catalogar l'edifici que data de l'any 1957 de l'arquitecte Joan Maria de Ribot.

El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, confirma que les converses amb la propietat pretenen “buscar fórmules que facin compatible la voluntat de la propietat amb la catalogació de l'immoble”. En tot cas, l'equip de govern de CiU s'ha marcat com a objectiu “evitar un altre cas com el del xalet Tarrús”. Per això, les converses han de permetre mantenir en suspens la decisió de l'alt tribunal català. El govern tripartit va acceptar el 2008 augmentar el sostre edificable de l'edifici, però la propietat vol que es descatalogui la finca i ho va dur al TSJC. L'actuació del govern s'adiu amb allò que va defensar CiU quan era a l'oposició, quan ja va advertir del perill que es transformés en un altre xalet Tarrús, un cas que va comportar el pagament de prop d'un milió i mig de despesa per part del consistori després de pactar amb la propietat, ja que el TSJC havia dictat el pagament de 2,3 milions en reconèixer drets urbanístics lesionats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.