cultura

València celebra Sant Jordi amb una festa d'escriptors dedicada a Fuster i “enllaçada pel català”

Una cinquantena d'autors valencians han llegit un fragment de la seua obra a l'Octubre

Les roses i els llibres han estat també presents aquest dilluns al centre Octubre de València en el que ha estat la festa de celebració del Sant Jordi. Una cinquantena d'autors en la nostra llengua ha llegit un fragment de la seua obra per espai d'un minut en un acte dedicat a Joan Fuster pel 50è aniversari de l'obra Nosaltres, els valencians. L'escriptora Gemma Pasqual, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), ha explicat a l'ACN que es tracta d'un primer acte a València d'una tradició de Sant Jordi que no està arrelada al País Valencià. La festa també ha donat suport a la campanya “Enllaçats pel català”, nascuda davant les actuacions en matèria lingüística del govern balear.

Pasqual ha dit que aquesta festa és “el començament” per mirar d'arrelar la tradició del llibre i la rosa per Sant Jordi també a la ciutat de València. L'escriptora ha celebrat la gran rebuda per part dels autors, amb una cinquantena d'escriptors presents a l'acte en plena jornada de signatura de llibres a Barcelona.

L'acte ha comptat amb l'actuació del cantautor Pau Alabajos, que ha ofert un petit tast del seu nou disc Una trista, una amable, una petita pàtria. La lectura de fragments s'ha anat intercalant amb les lectures d'aforismes de Joan Fuster. Xavier Aliaga, Gemma Pasqual, Joan Garí, Vicent Penya, Manuel Molins, Isabel Robles, Jaume Pérez Muntaner, Núria Cadenes Miquel Juan, Pere Bessó, Raquel Ricart, Aureli Silvestre, Francesc Mompó, Joaquina Barba, Esperança Camps, Lluís Miret, Rosa Roig, Josep Lluís Roig, Pepa Úbeda, Sico Fons, Salvador Company, Josep Guia, Josep Ballester, Carme Miquel, Joan Navarro, Lluís Roda, Jordi Sebastià, Manuel Rodríguez Castelló i Alfons Llorenç, han estat alguns dels escriptors participants.

Aquesta primera festa de Sant Jordi a València ha estat organitzada per Acció Cultural del País Valencià, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i l'Octubre Centre de Cultura Contemporània amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística de la Universitat de Valencia i l'Associació d'Editors del País Valencià

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.