cultura

Enric Sòria rep el Premi Alfons del Magnànim ‘València' pel poemari ‘Arqueologia'

L'editorial Bromera editarà l'obra de l'escriptor i periodista

Enric Sòria ha rebut aquest dimarts el Premi Alfons del Magnàmim “València” de poesia, dotat amb 15.000 euros, amb “Arqueologia”. Segons que ha informat Bromera, els poemes estan relacionats amb “la memòria, la pervivència en el temps i la mort, així com amb les paradoxes que se'n deriven d'aquests conceptes.

El jurat que va seleccionar l'obra, presidit per Àngels Gregori, destaca del poemari “l'exploració que el poeta fa de les diferents formes mètriques, així com les versions i variacions sobre grans autors clàssics”. Julia Conejo ha guanyat el premi de poesia en castellà per “Peces transparentes” mentre que el peruà José Luis Torres Vitolas ha guanyat el de novel·la amb “Albatros”.

La cerimònia de lliurament ha tingut lloc al Saló Alfons el Magnànim del Centre cultural la Beneficiència de València, amb presència del president de la Diputació de València, Alfonso Rus, la diputada de Cultura, M ª Jesús Puchalt, el director de la Institució Alfons el Magnànim, Ricard Bellveser, l'editor de Bromera, Josep Gregori.

L'autor ha destacat que es va presentar als premis perquè “són uns premis importants i molt ben reconeguts i Bromera, l'editorial que edita els llibres, és una coneguda empresa i m'enorgulleix que siga allà on s'edita l'obra”. Respecte a l'obra Sòria ha reconegut que la va escriure “intentant fer una obra de la millor manera possible i vaig estar relativament confiat que finalment agradara als lectors”.

La diputada de Cultura ha estat l'encarregada de lliurar els guardons, tot felicitant els guanyadors “perquè des d'avui s'incorporen al prestigiós elenc dels Premis '“València”, els guardons literaris instituïts fa més de 60 anys”.

La novel·la guanyadora del premi València, dotat amb 30.000 euros, ha estat “Albatros” de Torres Vitolas. Sobre el títol guanyador, l'autor ha dit “he dedicat quatre anys a aquest llibre, partia de situacions reals que havia de documentar i afegir una part d'imaginació literària que s'unís a la consistència de l'argument”. “Albatros” se centra en la situació de la transició del Perú als anys en què Fujimori “va començar a fer retallades per la crisi del Perú”.

Pel que fa al premi de poesia en castellà, “Peces transparentes”, dotat amb 15.000 euros, “té molt a veure amb els primers poemes per als que em va servir d'inspiració un aquari de Londres on havia uns peixos transparents que em van encantar i que són com aquestes persones que no es fan notar però que tenen el seu paper, la seva sensibilitat, etc”, ha explicat Julia Conejo, la seua autora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.